Proslavili 70 godina braka, mjesec kasnije umrli u 20 minuta razlike

Radiosarajevo.ba
Proslavili 70 godina braka, mjesec kasnije umrli u 20 minuta razlike
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Bračni par iz Michigana radio je sve zajedno tokom 70 godina braka, sve do svog posljednjeg daha. Umrli su sa samo 20 minuta razlike u istoj bolničkoj sobi.

Les i Freda Austin iz Jacksona, oboje stari 90 godina, došli su 6. decembra rukom pod ruku u tamošnju bolnicu, gdje su idućeg dana i preminuli.

Upoznali su se u srednjoj školi, a njihov prvi izlazak bila je maturalna večer. Vjenčali su se 1949. godine, piše Index.hr.

"Sve su radili zajedno. I umrli su zajedno. Mislim da su znali da ono drugo umire i da su kroz cijeli proces prošli ujedinjeno. I smatram da je to prelijepo", kaže Sandy Maes, njihova kći, piše Huffpost.

"Ako su već morali umrijeti, ovo je bio najromantičniji način za to", dodao je njihov sin Michael Austin.

Les i Freda proslavili su 70. godišnjicu braka u novembru ove godine. On je bio policajac u penziji, a ona je vodila obrt za hemijsko čišćenje u Jacksonu.

Les je razbjesnio svoju suprugu kad se prijavio u vojsku za vrijeme rata u Koreji ne rekavši to Fredi.

"Znam da je bila uznemirena zbog toga. Sigurno nije lako provesti 70 godina u braku, a oni su i na kraju mnogo brinuli jedno o drugom i iskreno su se voljeli. Sretna sam što su otišli zajedno. Mislim da bi za oboje bilo mučenje nastaviti bez onog drugog", kaže Leah Smith, jedna od njihovih unuka.

Osim Leah, Les i Freda imali su još troje unučadi i osmero praunučadi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije