Prizor iz horora: Evo kako bi izgledalo da vas proguta ajkula

1
Radiosarajevo.ba
Prizor iz horora: Evo kako bi izgledalo da vas proguta ajkula
Foto: Pexels / Ilustracija

Gledaoci su bili hipnotizovani i prestravljeni snimkom koja prikazuje unutrašnjost ajkule nakon što je grabežljivac progutao kameru ronioca.

Jeste li se ikada zapitali kako bi bilo da vas pojede ajkula? Pa, pokazalo se da sada možete malo osjetiti kako je to, nakon što je ronilac bio vani na snimanju i tigrasta ajkula je pojela njegovu kameru.

Zaštitnik prirode i režiser Zimy Da Kid prošle je godine bio na Maldivima snimajući dokumentarac kada je privukao pažnju znatiželjne tigraste ajkule, koju je očigledno zanimala njegova kamera od 360 stepeni.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Nevjerovatno, uprkos tome što je grabežljivac pojeo, kamera je 'preživjela', pružajući sulud pogled u usta ajkule, uključujući njene škrge i zube.

Snimka je snimljena u Fuvahmulahu, južno od Maldiva, gdje je populacija tigrastih ajkula velika. "Stavio sam svoj Insta360 na teg, a zatim sam ga stavio na pijesak i ajkula je bila znatiželjna", rekao je Zimy.

Ajkula napala muškarca u Australiji: "Nisam znao šta uraditi, bilo je iznenada"

Ajkula napala muškarca u Australiji: "Nisam znao šta uraditi, bilo je iznenada"

"Vidjela je tu sjajnu stvar i pomislila 'daj da probam', a onda je zagrizla kameru", nastavio je.

Uprkos zastrašujućem iskušenju, režiser je rekao da želi promijeniti negativnu percepciju koju ljudi često imaju o predatorima, objašnjavajući: "Kada ajkule ugrizu ljude, to nije zato što nas žele pojesti, to je zato što vide nekoga i znatiželjne su pa samo grizu. Ali obično nikada ne pojedu osobu jer im se ne sviđa".

"Počeo sam snimati ajkule jer one nestaju vrlo, vrlo velikom brzinom, što će biti jako loše za okean", objasnio je. "Ako ajkule nestanu, onda će se cijeli ekosistem okeana raspasti. Ako se okean raspadne, i mi ćemo se raspasti s njim", zaključio je, piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije