Strava i užas: Otišao na pecanje kajakom, a onda mu je udicu zagrizla ajkula

0
Radiosarajevo.ba
Strava i užas: Otišao na pecanje kajakom, a onda mu je udicu zagrizla ajkula
Foto: Screenshot / Youtube / Pecanje pošlo po zlu

Da Rick Austin nije imao uključenu kameru, niko mu ne bi povjerovao da je ulovio ajkulu na udicu. Njegovu priču svi bi otpisali kao lovačku, jer zaista zvuči nevjerovatno.

Na svu sreću, snimka je tu. I ona je zaista čudesna. Na njoj vidimo da je čovjek bio u svom kajaku, nedaleko od obale kod Nove Škotske. Udica je u moru, jer on lovi ribu.

Kad se nešto zakačilo, od prve mu je sekunde bilo jasno da je riječ o velikoj ribi. U tom se trenutku obradovao, razmišljajući koja bi to tačno velika riba mogla biti. Sigurno je imao nekoliko ideja, ali na kraju se pokazalo da nijedna od njih nije bila tačna.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Na udicu mu se, naime, zakačila ni više ni manje nego velika bijela ajkula. Dužina velike životinje je nešto veća od dva metra, a sasvim je sigurno da je teška više od 200 kilograma. Ajkulu vidimo, jer je u jednom trenutku iskočila iz vode.

S obzirom na to da Rick nije namjeravao uloviti nešto toliko veliko, donio je veoma brzu, pametnu odluku: Izvadio je nož i prerezao najlonsku nit, pa je veliko stvorenje otplivalo svojim putem, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije