Pritisak na ovu tačku tijela muškarce dovodi do nezaboravnog orgazma

Radiosarajevo.ba
Pritisak na ovu tačku tijela muškarce dovodi do nezaboravnog orgazma
FOTO: Arhiv / Položaj u kojem spavate može biti pokazatelj odnosa
Jeste li ikad čuli za jen-mo tačku?

Upravo je to tačka na muškom tijelu koja navodno intenzivira i produžuje orgazam.

Prema nekim taoističkim učenjima, muškarac ne ejakulira, već "injakulira", a u tome mu pomaže upravo pritisak na jen-mo tačku koja se nalazi između anusa i skrotuma.

Oni smatraju da se pritiskom na ovu tačku ejakulacija "preokreće", odnosno da organizam muškarca ponovno apsorbira sjeme. Muškarac i dalje osjeća ugodu, no u ovom slučaju ta ugoda je mnogo naglašenija te dolazi u nekoliko sporijih navrata zbog čega orgazam može trajati i do pet minuta, piše seksualna terapeutkinja Anne Hooper na svojoj stranici.

Tako barem tvrde taoisti.

Neki seksualni terapeuti tvrde da se pritiskom na ovu tačku zaustavlja protok sperme, no treba pogoditi na tačno mjesto, ako se pritisne preblizu anusa ili preblizu skrotuma, neće biti učinka. Mora se pronaći sredina između ta dva dijela tijela.

Lou Paget, autor knjige The Great Lover Playbook, čak objašnjava da se na tom mjestu nalazi mnogo živčanih završetaka zbog čega je veoma osjetljivo.

Cosmopolitan piše da je najbolja poza za simulaciju tog mjesta misionarska, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije