Princu zabranili ulazak u bar, nije imao ličnu da dokaže punoljetstvo

Radiosarajevo.ba
Princu zabranili ulazak u bar, nije imao ličnu da dokaže punoljetstvo
Danskom princu Fredericu zabranjen je ulaz u australski bar jer kod sebe nije imao dokumente kojima može dokazati svoju punoljetstvo.

Danski prijestolonasljednik, kojemu je već 49 godina, nije mogao vjerovati svojim ušima kada su mu redari bara Jade Buddha u Brisbaneu rekli da ne može ući jer nema ličnu kartu, objavio je list Courier Mail.

Kraljević i njegova pratnja napustili su predvorje i vratili se nakon 15 minuta sa sedam australskih policajaca, zaduženih za osiguranje vrlo važnih osoba i teškom mukom uvjerili vlasnika bara da u ovom slučaju imaju ovlasti 'prekršiti zakon', piše Hina.

Australska savezna država Queensland ima vrlo stroge zakone o točenju alkohola i nitko ga ne može dobiti bez predočenja osobnih dokumenata poput vozačke dozvole ili putovnice. Zakon je uveden prošli mjesec, ali je i prije stupanja na snagu bio izložen kritikama jer ga se smatra drakonskim.

Danskom princu Fredericu supruga je Australka Mary Donaldson, koju je upoznao u baru tokom Olimpijskih igara u Sydneyu 2000. godine. Tko zna kako bi se odvijao njegov život da je tada ovaj zakon bio na snazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije