Predsjednik Slovenije postao trend na internetu: Da li ste isprobali "borutanje"

Fena/Hina
Predsjednik Slovenije postao trend na internetu: Da li ste isprobali "borutanje"
Inspirisani jednom fotografijom koju je prošle sedmice na svom Instagram profilu objavio slovenski predsjednik Borut Pahor, Slovenci su napravili pravi mali hit na društvenim mrežama koji ćete prepoznati pod nazivom "boruting".

Sve je počelo kada je, prilikom svog nedavnog službenog posjeta Kairu, slovenski predsjednik objavio fotografiju na kojoj s melanholičnim izrazom lica poručuje "Iz Kaira, s nostalgijom". Uz sve to predsjednik Pahor je dodao i poveznice #domotožje (nostalgija) i #ljubodoma (najljepše je kod kuće), a najneobičnija je bila sama fotografija, na kojoj se predsjednik nalazi u neobičnoj pozi, sa glavom položenom na mramorno stubište nekog raskošnog kairskog hotela.

To je, sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama, među Slovencima u samo nekoliko dana izazvalo masovni hipster-pokret, odnosno trend nazvan "boruting", pri čemu "borutati se" znači slikati se žalosnog izraza lica uz neko stubište, te onda to objaviti na Facebooku ili Instagramu.

"Reakcije na predsjednikovu fotografiju su vrlo simpatične i iskrene, ali je čudno da je ona izazvala više zanimanja od službenih predsjednikovih razgovora s egipatskim predsjednikom (Abdulom Fatahom al) Sisijem, a prije toga i s kraljem Abdullahom II. u Jordanu", kazali su medijima u Pahorovu kabinetu, na molbe da komentiraju pojavu "borutanja" na društvenim mrežama.

"Boruting" neki sada osuđuju kao neukusno izrugivanje na račun predsjednika, drugi pak drže da on na vješt način preko društvenih mreža komunicira s javnošću, što je važno jer su na jesen slijedeće godine izbori na kojima će se on boriti za svoj drugi mandat.

 

Lets take a photo of you, she said :) #littlereddress #stairs #opatijahotels #opatija #boruting

A photo posted by Dunja Franjic (@dunjafranjic) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije