Poznati YouTuber napravio haos zbog mape koju je objavio: 'Kada si počeo da podržavaš terorizam?'

0
Radiosarajevo.ba
Poznati YouTuber napravio haos zbog mape koju je objavio: 'Kada si počeo da podržavaš terorizam?'
Foto: Screenshot / MrBeast

Jedan od najvećih YouTubera MrBeast (Jimmy Donaldson) objavio je novi video, gdje je pozvao ljude iz svake države na svijetu da se takmiče u njegovoj verziji Olimpijskih igara. 

Iako je video već skupio više miliona pregleda, ono što je 'preotelo' pažnju velikog broja ljudi jeste mapa koju je Donaldson koristio na tranzicijama između događaja u videu. 

Najveću pažnju privuklo je pripajanje Krima Rusiji. Ovaj poluotok je 2014. godine ilegalno pripojen Rusiji, a imajući u vidu da se već više od godinu dana vodi rat u ovoj zemlji, potez Donaldsona je navukao gnjev mnogih njegovih pratioca. Osim toga, poziv predstavniku Rusije je također izazvao kontroverze. 

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Neki od komentara su: "Kada si počeo da podržavaš terorizam", "Čekamo da objasniš ovo što si uradio", "Promijeni mapu, Krim je Ukrajina", "Da sam na tvom mjestu, dao bi otkaz onome koji je stavio ovu mapu", "Demonstrirao si svoje geografsko neznanje." 

Međutim, nije samo ovaj dio napravio haos na društvenim mrežama. Mnogi pratioci iz Tajvana su primjetili da su se na mapi našli Kosovo i Palestina, dok je njihova zemlja pripojena Kini. Isto tako, iz poznatih razloga, u videu niti na mapi nije bilo Sjeverne Koreje

Također, regija Kašmir, koja je predmet velikih sukoba Indije i Pakistana, je napravila dodatni problem poznatom YouTuberu. 

Ljuti su bili i njegovi pratioci iz Gruzije. Naime, ova zemlja se na engleskom jeziku zove Georgia, te dijeli ime s jednom saveznom državom iz SAD-a. Kada je ispao predstavnik ove države, na mapi se našla zastava savezne države Georgia, a ne zemlje Gruzije. 

Inače, u videu se našao i predstavnik Bosne i Hercegovine. Nažalost, nije uspio da prođe prvu rundu. 

[twitter]https://twitter.com/TadzioWierzbick/status/1693002282961428922[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije