Poznati kvizaš otišao kući s mizernom cifrom: Evo na kojem pitanju je "pao"

0
Radiosarajevo.ba
Poznati kvizaš otišao kući s mizernom cifrom: Evo na kojem pitanju je "pao"
Foto: Printscreen / Đuro Matiljević večeras bez uspjeha

Poznati kvizaš Đuro Miljević nastupio je večeras kao drugi takmičar  u kvizu "Tko želi biti milijunaš?".

Na prvom pitanju malo mu je pomogao i voditelj Tarik Filipović, a tražio se točan odgovor na ovo pitanje: Kamo je sve otišlo u pjesmi Đorđa Balaševića. Odgovori koji su bili ponuđeni glasili su; u Kansas, u Las Vegas, u Honduras i u Caracas. Đuru je rekao kako mu Honduras zvuči kao točan odgovor, a onda je Tarik Filipović malo otpjevušio stihove pjesme i pomogao Đuri da donese konačnu odluku, piše Večernji list

Nakon prvog praga i osvojenih 1.000 kuna (250 KM) dočekalo ga je i sljedeće pitanje, na koje je bez problema odgovorio i osvojio 2.000 kuna (500 KM) , ali onda je došlo pitanje s kojim se mučio: 

U kojoj formaciji najčešće igraju momčadi u stolnom nogometu, glasilo je pitanje za 4.000 kuna (1.000 KM) a ponuđeni odgovori su bili: 2-5-3, 3-4-3, 4-4-2 i 5-3-2. Odabrao je da mu pomognu znalci i Josip mu je ponudio kao tačan odgovor 2-5-3 i Đuro je prihvatio odgovor i osvojio 4.000 kuna.

Pitanje za 8000 kuna (2.000 KM) bilo je: Koji je nadareni dječarac mlađahnoj Mariji Antoaneti rekao da će se njome oženiti kada odraste? Odgovori su bili Bach, Mozart, Beethoven i Paganini i Đuro je sa sigurnošću odgovorio kako je to bio Mozart.

Sljedeće pitanje glasilo je: Gdje u parku Minimundus svjetske znamenitosti od '58 niču u omjeru 1:25? Ponuđeni odgovori su bili u Padovi, u Pečuhu, u Brnu ili u Klagenfurtu. Na ovom je pitanje zatražio pomoć džokera zovi i prijateljica Marijana dala mu je točan odgovor - u Klagenfurtu i te je Đuro osvojio 16 hiljada kuna (4.000 KM).

Sljedeće pitanje je bilo ono za 32 tisuće kuna (8.000 KM9 i glasilo je: Koja Krležina drama završava riječima: Gudbaj old kontri!. Ponuđeni odgovori bili su; Galicija, Kristofer Kolumbo, Vučjak i Gospoda Glembajevi. Đuro je tu iskoristio svoj zadnji džoker i ostali su mu odgovori Kristofor Kolumbo i Vučjak te je on ponudio pogrešan odgovor Kristofor Kolumbo i kući otišao s hiljadu kuna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije