Potraga za Pepeljugom u stvarnom životu: Bajkovita priča sa proslave rođendana danskog princa

0
Radiosarajevo.ba
Potraga za Pepeljugom u stvarnom životu: Bajkovita priča sa proslave rođendana danskog princa
Foto: Screenshot/Instagram / Princ Christian od Danske

Da se bajka o Pepeljuzi može dogoditi i u stvarnom životu, dokaz je sljedeća priča iz Danske - evo što se dogodilo na balu u dvorcu Christiansborg.

I kad mnogi misle da su bajke u stvarnom životu neostvarive, priča s danskih kraljevskih dvora sada je pokazala se one ipak na neki način ostvaruju.

Naime, jedna od gošći sa zabave za 18. rođendan princa Christiana od Danske u palači ostavila je poseban predmet.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Dok je trajalo čišćenje dvorca nakon što su slavlje i bal završili, osoblje je naišlo na jednu cipelu.

U pokušaju da vrati cipelu pravom vlasniku, dansko kraljevsko kućanstvo otkrilo je da je "Pepeljuga" bez štikle napustila dvorac Christiansborg.

Natpis koji su objavili je glasio: "Kada su gosti jučer otišli kući nakon gala večeri Njegovog visočanstva, ova usamljena stiletto štikla ostavljena je u dvorcu Christiansborg. Vlasnik je dobrodošao kontaktirati nas kako bismo mu je vratili."

Kraljevski obožavatelji odmah su ovu vijest proširili na društvenim mrežama, a mnogi se nadaju da je mladi princ možda pronašao ljubav svog života na balu.

Drugi su se ipak našalili da ovo označava početak misije za budućeg kralja, koji bi po priči sada trebao krenuti na put zemljom kako bi pronašao vlasnicu cipele.

Inače, princ Christian, koji je najstariji sin prijestolonasljednika Frederika i princeze Mary, proslavio je svoj 18. rođendan u dvorcu Christiansborg.

Slavlju su prisustvovale brojne kraljevske europske obitelji, a kome je tačno cipelica pripadala ostat će prava misterija, piše Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije