Postoji jedna riječ koju dadilja kraljevske obitelji nikada ne smije izgovoriti

0
Radiosarajevo.ba
Postoji jedna riječ koju dadilja kraljevske obitelji nikada ne smije izgovoriti
Foto: The Mirror / Maria Borrallo

Princ George, princeza Charlotte i princ Louis imaju jednu od najboljih dadilja u Velikoj Britaniji, Mariju Borrallo, koja pomaže vojvodi i vojvotkinji od Cambridgea u odgoju sljedeće generacije kraljevske obitelji.

Kate i William unajmili su Mariju, koja se obrazovala na poznatom koledžu Norland u Bathu, kad je George imao samo nekoliko mjeseci i od tada je ona izuzetno važna komponenta u kraljevskom obiteljskom životu.

Prije lockdowna živjela je s obitelji u palači Kensington i pratila ih je na svim turnejama i posjetama.

No, kako pišu britanski mediji, postoji jedna riječ koju Maria ne smije izgovarati kad god je na poslu, a sve je to zbog njenog obrazovanja.

Naime, Maria se školovala na koledžu Norland, jednom od vodećih svjetskih centara za edukaciju o odgoju djece. Autorica Louise Heren provela je godinu dana na fakultetu istražujući ga za dokumentarni film, pa zna tačno čemu tamo uče studenti. Govoreći za The Mirror, otkrila je da postoji jedna riječ koju žene koje su tamo školovane nikad ne smiju izgovoriti. 

Radi se o engleskoj riječi "kids", što je engleski sleng za djecu (children, eng), u slobodnom prijevodu - klinci

Umjesto toga, male prinčeve i princeze uvijek zove ili "dijete" (child, eng.) ili njihovim imenima.

Kako objašnjavaju, ovo je znak poštovanja prema djeci kao pojedincima.

A, Kate i William imaju i nekoliko korisnih roditeljskih trikova u rukavima kada je riječ o odgoju Georgea, Charlotte i Louisa.

Imaju nekoliko strogih pravila, a galama je "zabranjena".

Kada su djeca zločesta, Kate i/ili William odu s njim na 'razgovor na sofi': "Nestašno dijete odvedu s mjesta svađe ili nestašluka i s njim mirno razgovaraju ili Kate ili William. Stvari su precizno objašnjene, baš kao i posljedice, i oni nikad ne galame na njih. Galama je apsolutno zabranjena."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije