Princ Harry i Meghan Markle još su se jedne stvari zauvijek odrekli

1
Radiosarajevo.ba
Princ Harry i Meghan Markle još su se jedne stvari zauvijek odrekli
Foto: EPA-EFE / Princ Harry i Meghan Markle

Princ Harry i Meghan Markle su prije godinu dana šokirali javnost objavom da se povlače s kraljevskih dužnosti.

Tek što je počela 2021. godina, donijeli su novu odluku koja je iznenadila javnost.

Omiljeni kraljevski par odlučio se potpuno povući sa svih društvenih mreža jer se nisu mogli nositi s velikom količinom uvreda koje su dobivali, piše dnevnik.hr.

Harry i Meghan prestali su objavljivati na Sussex Royal Instagram i Twitter profilu kada su odrekli kraljevskih titula, a sada je izvor blizak paru za Sunday Times potvrdio kako više neće koristiti društvene mreže ni za promociju svoje humanitarne organizacije Archewell Foundation kao ni u privatne svrhe.

Par je ranije pričao o svom iskustvu s online zlostavljanjem, ali su svejedno nastavili koristiti društvene mreže kako bi promovisali svoje nove poteze.

Harry i Meghan s uvredljivim komentarima na društvenim medijima susreli su se dok su još bili na kraljevskim funkcijama, ali, tada nisu mogli povući svoje službene profile s Instagrama i Twittera jer ih imaju i ostali članovi kraljevske porodice.

U svojoj posljednjoj objavi na profilima Sussex Royal napisali su:

"Kao što svi možemo osjetiti, svijet se trenutno čini izvanredno osjetljiv. Da, uvjereni smo da svaki čovjek ima potencijal i priliku učiniti razliku - što je trenutno vidljivo širom svijeta, u našim porodicama, zajednicama i onima koji su na prvoj fronti - zajedno možemo podići jedni druge kako bismo u potpunosti postali svjesno tog obećanja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije