Poruku u boci bacili u Rajnu, ona otputovala do Novog Zelanda

Radiosarajevo.ba
Poruku u boci bacili u Rajnu, ona otputovala do Novog Zelanda
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Kada je Julia Gogos iz Bonna sa svojom djecom prije osam godina u Rajnu bacila bocu s porukom, nije očekivala da će otplutati čak do Novog Zelanda.

Ali prošle sedmice, piše u subotu dpa, u poštanski sandučić obitelji Gogos stiglo je pismo obitelji Joy s Novog Zelanda, datirano 7.  februara, u kojem piše da je boca s porukom pronađena u Aucklandu, prešavši 18.000 kilometara.

"Dragi Sila, Frida, Maja i Jon, pronašli smo vašu poruku u boci i šaljemo je natrag  iz Aucklanda, Novog Zelanda", stoji u pismu koje potpisuju Scott, Julia, Lea i Alice Joy.

Obitelj Gogos je saopćila da su djeca Maja i Sila sada stari 12 i 14 godina te da su jako uzbuđeni zbog pisma. Žao im je, međutim, što nalaznici nisu priložili svoju adresu te će pokušati s njima stupiti u kontakt preko Facebooka. Otac Christian Gogos je na toj društvenoj mreži objavio fotografiju pisma, ali za sada još nije primio nikakvu informaciju o kojoj novozelandskoj porodici je riječ.

"Htjeli bismo znati više o tome gdje je boca točno pronađena, u kakvom je sada stanju i jesu li je možda zadržali", kazala je Julia. Njezina obitelj nije nikada bila na Novom Zelandu, ali vjeruju da bi pismo moglo biti znak da bi trebali posjetiti tu pacifičku državu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije