Potpuno drugačija sedmica mode: Lutke "prodefilovale" pistom

0
Radiosarajevo.ba
Potpuno drugačija sedmica mode: Lutke "prodefilovale" pistom
Foto: Moschino / Lutke na pisti

Najmanja modna revija održana je tokom Milanskog tjedna mode. Nije bilo pravih gostiju, ali nije bilo ni - modela.

Umjesto toga, najnovije modele modne kuće Moschino nosile su kreacije u stilu Jima Hensona, kreatora popularnih lutki iz Muppetove crtane serije Fraggle Rock.

No, ovo nije bizarni crossover malih bića koja žive ispod zemlje. Naime, kreativni direktor Moschina Jeremy Scott zatražio je pomoć da bi napravio kolekciju za proljeće-ljeto 2021. godine na minijaturnom setu koji je u potpunosti "naseljen" marionetama.

Kako se Mjesec mode nastavlja tokom trajanja pandemije, modni dizajneri predstavili su svoje kreacije kombinacijom digitalnih prezentacija i emisija uživo, socijalno distanciranih umjesto tradicionalnih pista.

Scott se odlučio za doslovno minijaturnu emisiju, a lutke, kako modeli tako i publika, su imale i neka poznata lica, kao što su Anna Wintour i glavni urednik britanskog Voguea Edward Enninful.

"Ne samo da je svu odjeću trebalo smanjiti, već i svu dodatnu opremu", rekao je Scott u video intervjuu za CNN.

Ova kolekcija ženske odjeće proljeće-ljeto 2021. bit će dostupna i u ljudskim veličinama. 

"Koliko god sam volio raditi s marionetama i koliko sam ponosan na ovu emisiju, nedostaje mi rad sa stvarnim modelima i ta energija koju daje prava publika", kazao je kreativni direktor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije