Pogledala mu u dlan i izvukla mu 40.000 eura

Radiosarajevo.ba
Pogledala mu u dlan i izvukla mu 40.000 eura
Twitter / Za prvu “informaciju” joj je platio 50 eura, a žena tu nije stala

Jedan 33-godišnji muškarac je postao žrtva prijevare kad je u četvrtak u Singenu u njemačkoj saveznoj državi Baden-Württemberg, sreo “misterioznu ženu” koja mu je pogledala u ruku i od njega izvukla čak 40.000 eura.

Muškarac je oko 14 sati hodao ulicom August-Ruf-Straße kad mu je prišla nepoznata žena i rekla da će mu čitati iz ruke i tako proreći budućnost, pišu njemački mediji.

Za prvu “informaciju” joj je platio 50 eura. Žena tu nije stala. Uvjerila je nesretnog muškarca da je neko bacio urok na njega i da ga treba izliječiti.

„Tražila je sve više novca, a između četvrtka i petka 33-godišnjak joj je dao ukupno 40.000 eura“, saopćila je policija u utorak u Singenu.

Sljedećeg dana, 33-godišnjak je posumnjao da mu ipak nije prorekla budućnost za 40.000 eura i obratio se policiji.

Istražitelji sada traže svjedoke kojima se  žena obratila i eventualno i njih prevarila.

Nasamareni 33-godišnjak je prevaranticu opisao kao ženu između 40 i 50 godina, visoku između 160 i 165 cm, jače tjelesne građe, ima crnu kosu skupljenu u pletenicu, na glavi je imala crnu maramu i bila odjevena u crnu odjeću.

Policija u Singenu jde pokrenula istragu i traga za misterioznom ženom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije