Bilo je i suza: Pogledajte nevjerovatnu transformaciju beskućnika

0
Radiosarajevo.ba
Bilo je i suza: Pogledajte nevjerovatnu transformaciju beskućnika
Foto: Instagram / Joao Coelho Guimares

Čovek koji je tri godine živio na ulici bez krova nad glavom nije mogao ni da sanja da će mu ponuda ljudi iz jedne berbernice promijeniti život.

Joao Coelho Guimares ima 45 godina. Poslije tri godine života na ulici, zaposleni u jednoj brazilskoj berbernici su mu promenili lični opis i ostali zatečeni onim što vide.

“Došao je i pitali smo ga da li je gladan, da li želi nešto da jede. Odbio je i pitao da li imamo brijač da skrati bradu. Tad smo dobili ideju i svi u lokalu smo riješili da mu pomognemo malo drugačije, danom uljepšavanja”, ispričao je jedan od zaposlenih.

Ne samo da su ošišali Joaoa i istrimovali mu bradu, već su mu nabavili i odjeću. Nisu ni slutili da će, pošto budu šerovali na mrežama fotografije transformacije, njegova porodica to videti i poželjeti da se sretne s njim ponovo. Zapravo, oni su mislili da je mrtav već 10 godina.

“Za Joaoa nam je trebalo dva sata. Cijeli tim je volontirao, svako je uradio po nešto”, rekao je Alesandro iz salona, prenosi nova.rs

Kad su završili, beskućniku su oči bile pune suza. 

Sestra beskućnika je nakon svega pozvala berbernicu i zaposleni su organizovali susret.

On je bio srećan što se ponovo sreo sa porodicom, ali je na kraju ipak odlučio da ostane da živi na ulici.

“Njegova sestra je htjela da ga povede svojoj kući ali nije hteo. Rekao je da se na ulici osjeća slobodno”, ispričali su u berbernici.

Njegova transformacija je objavljena i na Instagram strani brazilskog brenda muške mode Padoo koji ga je obukao, pa se Žoao nada da bi u 2021. možda neke modne agencije mogle da mu ponude angažman koji bi mu ipak olakšao život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije