Pogledajte kožu žene koja je 40 godina radila na suncu, doktori ostali u šoku

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kožu žene koja je 40 godina radila na suncu, doktori ostali u šoku
Foto: TikTok / Žena sa izgorjelom kožom

Žena koja je 40 godina radila na otvorenom otkriva brutalne posljedice po njenu kožu - bez kreme za sunčanje njena koža je postala izborana, jako loše izgleda.

Dr. Aleksandra Brown je dermatologinja i na TikToku je podijelila video neimenovane žene u bolničkoj haljini. Ruke pacijentice imale su tamnu boju i smeđe fleke nakon godina izlaganja suncu - oštar kontrast njezinim blijedim nogama koje nikada nisu vidjele sunca.

"Radila je vani 40 godina, ali je uvijek nosila duge hlače", objasnio je doktor.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

"Sljedeći put kada vidite dermatologa prekrivenog kremom za sunčanje i SPF odjećom, to je zato što to vidimo svaki dan".

Video doktora Browna koji otvara oči o posljedicama pretjeranog sunčanja pregledan je 5,6 miliona puta i dobio je više od 1200 komentara otkad je objavljen prošle sedmice.

Ženina koža
Foto: Printscreen: Ženina koža

Kreme za sunčanje treba nanositi i tokom zime, bez obzira bilo oblačno ili sunčano vrijeme.

"Ovo je sjajan usporedni video koji ljudima pokazuje kako oštećenja od sunca mogu izgledati na kraju", komentarisala je jedna osoba.

"Počeo sam nositi duge sunčane rukavice, SPF 80, šešir i suncobran", dodao je drugi.

Drugi su govorili o članovima svoje porodice koji imaju slična oštećenja od sunca.

"Moj tata je poljoprivrednik pa je vani svaki dan", objasnio je jedan korisnik. "Ruke su super preplanule, ali kad obuče kratke hlače, razlika je golema između kože njegovih nogu i ruku!".

"Tačno takav je moj tata! Radio je vani toliko dugo da je trajno izgorio od oštećenja od sunca", odgovorio je neko drugi.

@draleksandrabrown

Next time you see a dermatologist covered in sunscreen and SPF clothing, it’s because we see this every day. #sundamage #dermatologist #tan #farming #cemeteryworker #gardening #tanarms #ruralmedicine #sunscreenviral #fy

♬ #WIPEITDOWN - BMW KENNY

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije