‘Lažna svadba‘ bez maski i distance: Evo koje uvjete moraju ispuniti zvanice

0
Radiosarajevo.ba
‘Lažna svadba‘ bez maski i distance: Evo koje uvjete moraju ispuniti zvanice
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Zagrebu večernjim satima održat će se takozvana "lažna svadba", u sklopu drugog pilot projekta s javnim okupljanjima, pomoću kojih će se testirati širenje zaraze koronavirusom. 

Na svadbi će učestvovati ljudi koji su u jednoj od tri kategorije; oni koji su cijepljeni s obje doze, testirani i osobe koje su već preboljele COVID-19 u posljednjih šest mjeseci.

Sve će podsjećati na nekad održavane svadbe, a očekuje se oko 130 zvanica.

Građani će se zabavljati uz muziku, a bez maski i distance, a bit će dopušten i čuveni 'voz'.

Također, svi će se morati podvrgnuti brzom PCR testu prije ulaska u "svadbenu salu", a gosti sa svadbene svečanosti testirat će se sedmicu nakon održavanja događanja. 

"Sve je prekrasno, dekorirano i pripremljeno, sponzori su dali namirnice... A išli smo toliko daleko da se jutros radio raspored sjedenja... Također imamo bend tako da se očekuje pravi tulum do jutra", rekla je Martina Živković za RTL Danas koja je opisala kako su tekle pripreme.

Podsjetimo, prvi ovakav projekt u Hrvatskoj proveden je prošlog četvrtka kada se oko 90 uzvanika okupilo na vrhu nebodera u Zagrebu, na prvoj zabavi bez maski i distance.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije