Pobješnjeli pilot optužen za napad sjekirom: 'Pokušavao sam riješiti problem...'

0
Radiosarajevo.ba
Pobješnjeli pilot optužen za napad sjekirom: 'Pokušavao sam riješiti problem...'
Foto: Screenshot / Youtube / Pilot sa sjekirom

Pilot kompanije United Airlines optužen je za bizaran napad ranije ovog mjeseca, prilikom čega je sjekirom udarao rampu na parkingu za zaposlenike međunarodnog aerodroma Denver, uzrokujući štetu koja se procjenjuje na 700 dolara (1257,7 KM).

Policija kaže da se radi o pilotu Kennethu Hendersonu Jonesu.

Video snimka tog incidenta od 2. augusta, koju je objavio CBS, prikazuje 63-godišnjeg pilota naoružanom sjekirom. U video snimci se vidi kako je čak 23 puta udario po rampi dok je nije konačno srušio.

Nesreća u Sarajevu: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

Nesreća u Sarajevu: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

Nakon toga se nekoliko minuta svađao sa zaposlenikom aerodroma koji je vidio šta se dogodilo i pokušao mu oduzeti sjekiru. Srećom, niko nije povrijeđen.

Jones je sada optužen za prekršaj, a pred sud bi trebao izaći 25. septembra.

Iz United Airlinesa su saopštili da je Jones uklonjen s rasporeda te je na dopustu za vrijeme provođenja interne istrage, piše Jutarnji.hr.

Prema policijskom izvještaju, Jones je rekao da je pokušavao izaći, ali još šest automobila je bilo u redu na svakoj od tri izlazne rampe. Jones je, kaže, pokušavao riješiti problem 'za sve koji čekaju'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije