Plus size modeli skidaju se u sklopu hrabrog Instagram trenda

Radiosarajevo.ba
Plus size modeli skidaju se u sklopu hrabrog Instagram trenda
Plus size model Curvy Kate pokrenula je novi trend na društvenim mrežama. Žene svih oblika i veličina tijela fotografiraju se u donjem rublju i objavljuju fotografije uz oznaku #MyBodyVictory.

Uz fotografije pišu zbog čega vole svoje tijelo jer žele osnažiti jedne druge i pokazati da su pobijedile negativne osjećaje zbog strija, velikih grudi ili nesavršenih nogu. 

 

A post shared by Becky Bedbug (@beckybedbug) on

“Većinu života sam bila nesigurna zbog tijela. Mogla bih ispisati cijelu stranicu onoga što sam htjela promijeniti. Ali prije nekoliko godina nešto se promijenilo. Duboko sam udahnula i objavila fotografiju u bikiniju. Nisam imala samopouzdanja, ali to je postala fotografija koja je prikupila najviše pozitivnih oznaka”, otkrila je blogerica Becky Bedbug.

Nakon toga se osjećala bolje i osjetila je da je mnogi podržavaju. Odlučila je to učiniti ponovno.

“Počela sam se ponositi vlastitim tijelom i voljeti ono što prije nisam: ekstreman struk i ogromne grudi”, dodala je. 

Žene na ovaj način uče voljeti vlastito tijelo bez obzira na nesavršenosti koje su im godinama zadavale glavobolje i zbog kojih su bile posramljene i nesigurne u sebe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije