Pljačkaš banke se nakon 60 godina vratio na mjesto zločina, ali samo da nazdravi

Radiosarajevo.ba
Pljačkaš banke se nakon 60 godina vratio na mjesto zločina, ali samo da nazdravi
Instagram / Dečko šampanjac se vratio

Kada je mladi Boyne Lester Johnston 1958. opljačkao banku i sa stotinama hiljadama dolara (danas bi to bilo vrijedno oko 1,7 milion dolara) pobjegao iz Kanade, pokrenuta je velika međunarodna potraga.

Poster za potragu za osumnjičenim prikazao je njegovu sliku - nasmijani mladić u bijelom smokingu (večernjem odijelu) i crnoj leptir mašni. Pored opis, njegova visina, slika i ličnost: "Voli se lijepo odijevati, posjećivati noćne klubove, voli šampanjac i društvo žena."

Upravo je zbog toga, Johnston dobio nadimak "dečko šampanjac".

Šesdeset godina, kasnije Johnston se vratio na mjesto zločina. Dečko šampanjac sada ima 80 godina, a banka je popularni restoran Riviera. Ručao je u restoranu, pio - a šta drugo nego šampanjac, a nazdravio je u vinskom podrumu, u kojem je nekad bio sef.

"Bilo je ovo zanimljivo iskustvo. Vratio se i podijelio s nama priče, ma sve je bilo nekako filmski", kazao je jedan od čelnika restorana Alex McMahon.

 

Johnston je, dodajmo, nakon velike dvosedmične potrage, vratio novac i odslužio zatvorsku kaznu.

Kako se doznaje, restoran je došao posjetiti jer mu je to bila jedna od želja prije nego što umre. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije