Plima odnijela BMW-a s britanske plaže, obalska straža vlasniku ostavila zanimljivu poruku...

0
Radiosarajevo.ba
Plima odnijela BMW-a s britanske plaže, obalska straža vlasniku ostavila zanimljivu poruku...
Foto: Facebook / BMW završio u moru

Britanski vozač koji je parkirao na plaži, u "prvom redu do mora", nije računao kako postoje plima i oseka, pa da bi mu BMW lako mogao završiti kao podmornica.

Spasilačka služba iz mjesta St Agnes, na sjevernoj obali britanskog Cornwalla, imala je neobičan zadatak prošle sedmice.

S plaže su, umjesto kakvog unesrećenog ili nevještog plivača, morali spašavati – potopljeni BMW. Vlasnik vozila ostavio ga je parkiranoga neposredno u blizini mora, valjda kako bi izbjegao platiti parking na legalnom parkingu.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Očigledno vlasnik nije računao na plimu i oseku, pa je kroz nekoliko sati BMW-a odnijelo more.

Spasitelji su pozvani oko 8.30 ujutro, kako bi izvukli automobil i uvjerili se da u njemu nema nikoga. Akcija spašavanja trajala je gotovo dva sata, a na kraju je automobil izvučen i "ocijeđen" na vučnoj službi, što su zabilježili na videu te objavili na svojoj Facebook stranici.

📟 Callout 16 Sunday 28th May 2023 0829hrs (514662) Trevaunance Beach - St Agnes Team tasked to the Trevaunance Beach car wash to make sure all occupants were out of the vehicle and safe. We remained on scene whilst recovery efforts were made and the vehicle was finally removed. Team stood down and returned to station at 1019hrs. ‘You can’t park there sir!’

Posted by St Agnes Coastguard Search & Rescue Team on Sunday, May 28, 2023

"Gospodine, ne možete tu parkirati", poruka je obalne straže vlasniku BMW-a. Nije poznato jesu li mu uz poruku poslali i račun za izvlačenje ili kaznu za nepropisno parkiranje, prenosi portal bug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije