Pilot objasnio zašto je važno da uključite „airplane mode“ u avionu

Radiosarajevo.ba
Pilot objasnio zašto je važno da uključite „airplane mode“ u avionu
Foto: CNET / Ilustracija

Konačno je odgovoreno na jedno od najčešćih pitanja koja muče zaljubljenike u mobitele dok lete avionom - šta će se dogoditi ako ne uključim avio mod (airplane mode) na mobitelu?

Pilot pod nadimkom Sneaky__Fox85 objasnio je na Redditu zašto je vrlo važno ne oglušiti se na molbu osoblja da se mobitel prebaci na airplane mode, nakon što ga je to upitao jedan od znatiželjnih korisnika.

„Ako to ne učinite, može doći do smetnji u prijemu i zvuku na našem radiju. U rijetkim slučajevima na radiju ništa ne čujemo pa putem razglasa ponovno zamolimo putnike da prebace mobitele u airplane mode i objavimo da ćemo se, ako to ne riješi problem, morati vratiti do izlaza na pistu. Problem se tada riješi vrlo brzo. Zbrojite sami dva i dva“, napisao je pilot koji se letenjem bavi od 2004. godine.

Dodao je i da je svima u interesu poslušati taj savjet jer u većini slučajeva mobiteli u zraku ne mogu primiti nikakav signal te se samo bespotrebno troši baterija.

Objašnjenje je naišlo na pohvale brojnih korisnika interneta.

Hvala ti na ovom odgovoru. Prije desetak godina doživio sam napad panike kada putnik do mene nije želio uključiti airplane mode na mobitelu. Mislio sam da ćemo svi umrijeti. Drago mi je znati da su piloti svjesni kada im problem radi nečiji mobitel i da se znaju izboriti sa situacijom“, napisao je jedan korisnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije