Pića koja konobari nikad ne naručuju u kafiću i zašto

0
Radiosarajevo.ba
Pića koja konobari nikad ne naručuju u kafiću i zašto
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Konobari imaju dobre razloge što izbjegavaju da naručuju određena pića u kafićima.

Nemanja Miković, konobar u jednom beogradskom restoranu, u podcastu „Život na srpskom“ je otkrio koji napitak nikad ne naručuje u kafiću i zašto. I njegove kolege koje su pričale za Best life razmišljaju na sličan način, s tim što na prvom mjestu izbjegavaju komplikovane koktele za koje će nekome biti potrebno previše vremena da ih pripremi ili ga posle čeka dodatni posao s čišćenjem.

Međutim, postoje i drugi razlozi, manje ili više smisleni.

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

„Prljavi“ martini je, na primer, omiljeni filmski koktel, ali Pol Tilton, konobar iz Teksasa, kaže da ga izbjegava, posebno ako je na nekom finom mjestu s velikim izborom pića. „Dirty martini – plus bonus poeni za masline sa sirom – jednostavno je kretenski u takvoj situaciji“.

Ipak, mnogo više je onih koji su prstom uprli u Long Island Iced Tea kao najgori.

“To je glupo piće u kojem na kraju osetite samo kolu. Kako koktel je lošiji od pojedinačnih sastojaka koji idu u njega”, navodi Den Adams, konobar s Floride.

Na kraju, ponovo na scenu stupa kolegijalnost. Konobari obično ne vole da prave napitke za koje moraju da koriste blender, jer to znači da će im biti potrebno i više vremena za čišćenje i spremanje. „Bučni su, a kad prvi naruči smrznuto piće, odmah ga žele i svi drugi. Nekad smo zbog toga čak sakrivali blender“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije