Pet žena, 24 djece i samo jedan muškarac: Evo kako izgleda njihov život

0
Radiosarajevo.ba
Pet žena, 24 djece i samo jedan muškarac: Evo kako izgleda njihov život
FOTO: Facebook / Porodica Williams

Brady Williams postao je poznat svijetu nakon što je pred televizijskim kamerama otkrio da je u braku s čak pet žena, s kojima ukupno ima 24 djece.

S obzirom na to da ih je puno, žive raspoređeni u dvije susjedne kuće. Nekadašnji mormon zadržao je tradiciju poligamije, a tvrdi kako svih pet žena - Paulie, Robyn, Rosemary, Nonie i Rhondu - vidi kao svoje srodne duše.

"Živimo u miru, sreći i nikada nam nije dosadno", rekao je.

Iako je mnogima ovakav način života nezamisliv, u njihovom kraju, Salt Lake Cityju u američkoj državi Utah, dobro je prihvaćen - otprilike 50 do 100 hiljada porodiaca ovako živi.

Službeno je stupio u brak samo s Paulie, dok s ostalim ženama ima "duhovne unije". Svaka od njih odgojena je tako da bude poslušna i uvijek na raspolaganju svom suprugu. Osim što su one jako disciplinirane u svom odnosu prema njemu, u obje kuće vlada strogi raspored.

Brady određuje vrijeme koje će provesti u krevetu sa svakom od njih, a obično svakoga dana u podne odlazi drugoj. Takav tempo nije mu naporan te ponosno tvrdi kako je “najsretniji muškarac na svijetu”.

Kako prenosi Mirror, žene su otkrile da među njima ne postoji ljubomora.

Svoj život ova neobična obitelj javno je prikazala u čak dvije sezone emisije My Five Wives, koja se emitirala na jednoj američkoj televiziji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije