Zanimljivo / Pet istina o seksu koje mnogi nisu znali

21. 10. 2019. u 21:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Seks prate mnogi mitovi, no na sreću postoji dovoljno istraživanja koja vrlo uspješno pobijaju većinu njih, pa da vidimo 5 najzanimljivijih.

Biseksualnost je trajan izbor - ne samo jedna od faza u razvoju seksualnosti neke osobe, kako pokazuju rezultati istraživanja Sveučilišta Utah.

Ljudi u bogatijim zemljama više cijene mršavija tijela, - a u siromašnijim zemljama je upravo obrnuto, no nikako se ne može podcijeniti utjecaj medija koji su nemjerljivo snažniji u razvijenim zemljama i nameću svoje standarde, tako da se zapravo ne može reći da zemlja i kultura imaju velikog utjecaja na ideal ljepote.

Što dolazi prije, želja ili uzbuđenje - pokazalo se da naše tijelo reagira na seksualne scene prije nego što se naš mozak pozabavi njima, pa se tako prvo napalimo, a tek onda nas spopadne želja za seksom, iako bi svi dali ruku u vatru da je obrnuto.

Tko je više napaljen, muškarci ili žene? - svi bi odmah rekli muškarci, no komparativna analiza desetina istraživanja na tu temu pokazala je da se radi o mitu koji nema uporišta u stvarnosti - oba su spola jednako napaljena, a kultura i okruženje tu određuje koliko se ta napaljenost javno pokazuje.

Zapažanja na potencijalnim seksualnim partnerima - muškarci i žene pokazali su različite modele gledanja na fotografije osoba suprotnog spola, no ne baš onako kako mislite. Muškarci su proučavali lica puno duže od žena, kojima je primarno bilo tijelo, a oba su spola nakratko pogledom okrznula genitalije.

NEMA KOMENTARA