Avanture / Penzioner (81) krenuo automobilom prema Rimu, pa završio 1.500 kilometara dalje

28. 05. 2019. u 13:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 14

Britanski vozač u dobi od 81 godine krenuo je na putovanje iz Newcastlea u Engleskoj u Rim u Italiji kako bi posjetio Vatikan i vidio Svetog oca, no nakon što je slijepo slijedio sistem satelitske navigacije završio je u Njemačkoj

Penzioner, inače Italijan koji već dugo godina živi u Engleskoj, greškom je upisao “Rom” umjesto “Rome” pa ga je navigacija nakon prelaska s Otoka na kopno Francuske nastavila voditi preko cijele Belgije do malenog mjesta Rom u zapadnom dijelu Njemačke, u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, piše britanski The Sun.

Nakon što ga je navigacija obavijestila da je stigao na odredište, penzioner je izašao iz automobila, kako bi vidio neke od znamenitosti Rima poput Koloseuma ili Sikstinske kapele, no vidio je samo jednu ulicu malenog mjesta Rom, seoske kuće i livadu.

Nadalje, s obzirom na to da je svoj Jaguar zaboravio osigurati od pokretanja ručnom kočnicom, automobil je krenuo unazad i srušio znak Rom, prenosi Jutarnji.

Tako se i doznalo sve o avanturi vremešnog Italijana jer je na uviđaj izašla lokalna policija, koja je pronašla zbunjenog starca, gotovo 1.500 kilometara od željenog odredišta.

Glasnogovornica policije Monika Treutler izjavila je:

“Čovjek je iz Newcastlea krenuo na svojevrsno hodočašće. Bio je na putu za Rim, gdje se nadao da će posjetiti Papu".

Dodala je da je penzioner shvatio da nešto nije u redu s obzirom na to da nije vidio ni jednu znamenitost Vječnog grada kako je očekivao.

Premda šteta na automobilu nije bila značajna, pozvana je hitna pomoć kako bi provjerila penzionera koji je nastavio putovanje, unatoč posjeti pogrešnog Rima, samo s dva sata dužim putovanjem. 

NEMA KOMENTARA