Savjeti / Parovi u uspješnim i kvalitetnim vezama nesvjesno rade ove dvije stvari

06. 09. 2019. u 17:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 10

Svi sretni parovi nesvjesno rade dvije stvari koje održavaju njihovu vezu zdravom i kvalitetnom, otkrila je stručnjakinja za veze Debby Gullery za portal Your Tango. 

Obično imamo zablude o uspješnim parovima. Pretpostavljamo da je njihova veza uspješna jer su oboje došli iz stabilnih porodice ili zato što imaju izvrsne komunikacijske vještine. Ili su jednostavno imali sreće i pronašli "savršenog" partnera. No, to uopće nije tačno, tvrdi Gullery.

Oni čuvaju jedno drugom leđa

Čak i kada su ljuti jedno na drugo, svima je jasno da si međusobno čuvaju leđa i da se gotovo uvijek nalaze na istoj strani. Ipak, to zahtijeva trud obje strane jer problemi u vezama su česti.

Biti podrška čak i u takvim situacijama nije lak zadatak, ali umjesto narušavanja vašeg odnosa, puno je bolja opcija svjesno odabrati izgradnju kvalitetnije i dublje veze. 

Rade na sebi

Kada se suoče s problemima, prvo kreću od sebe. Razmisle o svom ponašanju, potezima te reakcijama, a tek onda problem traže u drugima. Naravno, to ne znači da preuzimaju odgovornost i onda kada ne bi trebali, već da su svjesni da ljudi griješe te da su spremni raditi na sebi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA