Papa Franjo poručio: "Ne rađajte više djece nego što to možete priuštiti"

Radiosarajevo.ba
Papa Franjo poručio: "Ne rađajte više djece nego što to možete priuštiti"
Britanski mediji ovih dana izvijestili su kako je, navodno, papa Franjo pozvao vjernike da ne rađaju previše djece, u pokušaju rješavanja problema globalnog rasta populacije.

Botaničar i redovni član Papinske akademije Peter Raven otkrio je detalje o navodnim Papinim porukama izrečenim tokom radionice na temu "kako spasiti prirodni svijet".

Prema portalu LifeSiteNews, Raven je na pres-konferenciji rekao da "u određenom trenutku moramo ograničiti broj ljudi na svijetu".

"Zbog toga su Papa Franjo i njegova tri prethodnika uvijek tvrdili da ne treba imati više djece nego što možete priuštiti da pravilno odgojite. U svrhu postizanja socijalne pravde širom svijeta, mi moramo pronaći načine da se prirodni resursi distribuiraju na osnovu samilosti i ljubavi", dodao je.

Katolička crkva ne podržava nijedan metod vještačke kontrole rađanja, ali Papa Franjo je prije godinu dana izjavio da izbjegavanje trudnoće ne znači "apsolutno zlo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije