Panika na letu za Dubrovnik: Avion pratila hitna pomoć, putnici prestravljeni

0
Radiosarajevo.ba
Panika na letu za Dubrovnik: Avion pratila hitna pomoć, putnici prestravljeni
Foto: Sky News / Ilustracija / Avion kompanije easyJet

Nakon samo nekoliko minuta leta, easyJet let je prisilno sletio natrag na aerodrom Gatwick, a zatim su ga pratila vozila hitne pomoći.

Let EZY6427 bio je na putu za Dubrovnik, Hrvatska, ali se pretpostavlja da se vratio u hitni protokol zbog problema s hidraulikom, a posada je strahovala da su mogli oštetiti opremu za slijetanje.

Let je krenuo oko 8:12 ujutro, prema podacima Flight Radar-a koji je pokazivao normalan put Airbusa A320-214 prije nego što je nekoliko puta kružio blizu Crowborougha, a onda se vratio na Gatwick kako bi sletio.

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

Putnici su za britanski Mirror opisali paniku nakon što je kabinsko osoblje upozorilo da će morati izvesti hitno slijetanje i stalno vikalo "BRACE!" ("Pripremite se!")

Portparol easyJeta je rekao: "easyJet može potvrditi da se let EZY6427 iz London Gatwicka za Dubrovnik jutros vratio iz zraka zbog tehničkog problema. Kapetan je izveo rutinsko slijetanje u skladu s procedurama, a avion je na Gatwicku dočekala hitna služba samo kao predostrožnost, gdje su putnici izašli iz aviona.

Sigurnost putnika i posade je najviši prioritet easyJeta, a easyJet svoju flotu aviona koristi u strogoj usklađenosti sa svim smjernicama proizvođača."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije