Ovo su dva turska specijaliteta koja su obilježila 94. dodjelu Oskara
Turski specijaliteti bili su na meniju ovogodišnje zabave održane nakon 94. ceremonije dodjele Oskara održane 27. marta u Los Angelesu.
Slavni kuhar Wolfgang Puck, koji priprema jelovnik za dodjelu Oskara još od 1995. godine, u svoj meni je uvrstio pide iz crnomorske regije Turkiye i suhe kajsije punjene kremom od sira.
U ova dva specijaliteta su po prvi put uživale najistaknutije ličnosti svjetske filmske scene, a jela su dobila velike pohvale, saopštila je Ambasada Republike Turske u Sarajevu.
Važna obavijest iz GRAS-a: Danas će doći do privremene obustave saobraćaja u Sarajevu
Na zabavi nakon 94. po redu ceremonije dodjele jedne od najprestižnijih filmskih nagrada, turska jela su impresionirala sve prisutne, među kojima su bile poznate filmske zvijezde, umjetnici i producenti.
"Turrska predstavlja jednu od najbogatijih kuhinja svijeta zahvaljujući svojim tradicionalnim receptima i organskim proizvodima. Postoji mnogo recepata i proizvoda koje možete otkriti u turskoj kuhinji. Svih sedam regiona Turkiye puni su ukusa, historije i kulture.
U Turkiye ima mnogo gradova koje morate posjetiti i koji imaju ukusnu hranu. Moja porodica i ja posjećujemo Turkiye svakog ljeta sa zadovoljstvom", rekao Wolfgang Puck, koji je pripremio meni za ovogodišnju zabavu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.