Zašto limun treba zamrznuti prije upotrebe

Radiosarajevo.ba
Zašto limun treba zamrznuti prije upotrebe
Arhiv / Ilustracija
Nova naučna studija je dokazala kako limunoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu snažno zaustavljaju razvoj ćelija raka, posebno raka dojke!

Naučnici naglašavaju i to da ništa s limuna ne smijete baciti a posebno ne koru.

Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna!

Osim antikancerogenog djelovanja, cijeli limun pomaže pri oslobođanju tijela od toksina, ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica, učinkovit je protiv internih parazita i crva, reguliše krvni pritisak, djeluje kao antidepresiv, te je odličan u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja.

Osim očitih zdravstvenih razloga, na sljedeći način ćete uživati kao nikad do sad u njegovom predivnom cjelovitom okusu, posebno kori:

Jednostavno je, uzmite limun, dobro ga operite i stavite u zamrzivač (možete cijeli, a možete i na kriške).

Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i – naribajte!

Zatim ga možete posuti na salatu, sladoled, supe, žitarice, rezance, omiljeno piće ili na/u bilo šta drugo.

Ono što ćete doživjeti je sasvim novi okus u kojem ćete uživati, a tijelo zahvaljivati  – zdravljem!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije