Ovo je pravi izazov: Pomjerite dvije šibice kako bi napravili četiri trokuta

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

MrziteljPDA

Ja rješenja i k***

22

Ako su ovo 4 trokuta ja sam doktor za ovog profesora. U rješenju su dva trokuta i dva trapeza.

mujo

Ne valja. Uzmes donju sibicu i stavis je vertikalno u prvi trokut i time podijelis trokut na 2 trokuta a treci je trokut trokut iz ta dva dijela. Drugu sibicu koja je na kraju koso stavis horizontalno gore i zatvoris formu cetvrtog trougla .

Koga vi z

Ovo nema pojma! Baš se iznervirah kad videh rešenje. Svašta.

Znalaccc

Još jedan uspješan pokušaj sistemskog zaglupljivanja. Pa da li je moguće da svaka objavljena matematička ili geometrijska "mozgalica" ima idiotsko rješenje...? Da li je problem u prevodu, ili je zaista zavladala opšta glupost? Pa zar ova osoba koja postavlja "mozgalice" nije u stanju shvatiti šta postavlja? Da li je moguće da se više ne zna ni definicija trokuta/trougla? Ovo su 4 geometrijska oblika nastala iz dva trougla, u najmanju ruku... ne znam ni zašto ovo pišem... Valjda krik iz očaja gluposti koja se plasira i zbog koje ćemo izgubiti i jezik, i znanje matematike, i fizike, i hemije, i geografije, i svega ostalog i na kraju ćemo samo mahati rukama i niko ništa neće shvatati i pomrijet ćemo glupi ili će nas pojesti divlje životinje koje će ultimativno postati pametnije od nas...

Tupan

Rješenje?? Ha, ha,ha, dobili ste dva trapeza i dva trokuta. Bravooo!!

Objasnjenje za bosnje iz viceva koje nisu skontale

Za sve bosnje koje nisu skontali rjesenje, pomjeranjem se dobiju 2 velika trokuta i 2 mala, 2 mala su unutar 2 velika, 2+2=4, sta vam nije jasno? Niko nije rekao da se nece dobiti i drugi oblici osim trokuta, ali je fokus iskljucivo na trokutove, jer se oni traze u zadatku. Je li vam sad jasno zasto se vicevi prave o vama, genijalci?!

Mare

Ovo nisu četiri trokuta, nego dva trokuta i dva četverokuta

Imas 2 velika i 2 mala trokuta i opet ne kontas?

Ovo nisu četiri trokuta, nego dva trokuta i dva četverokuta ka Mare Jarane ti si jednostavno glup, ne znam sta drugo da ti kazem.

Duško

Glup gluplji

Ilija čvorović

Rješenje je piramida 3d rješenje

/ Najnovije