Sedmični horoskop: Kome ova sedmica donosi nesporazume, a ko će uživati

0
Radiosarajevo.ba
Sedmični horoskop: Kome ova sedmica donosi nesporazume, a ko će uživati
Foto: Pixabay / Ilustracija

Hoće li vam druga polovina oktobra donijeti sreću u ljubavi?

Pronađite svoj znak horoskopa i saznajte.

OVAN

Nesporazumi, nejasnoće i sumnje mogu obilježiti sedmicu koja je pred vama. I partner i vi ćete biti skloni da se vraćate na neke situacije, ponovo ih analizirate i izvlačite zaključke koji mogu biti obojeni strahovima i nesigurnošću. Dešavat će se situacije u vašem odnosu koje će vas oboje podsjećati na neka davna dešavanja za koja ste mislili da ste ih riješili.

Duhovi prošlosti ponovo dolaze na dnevni red i mogu donijeti tenziju između vas dvoje. 

BIK

Opozicija retrogradnog Merkura iz partnerskog polja sa Uranom koji je u vašem znaku i u ovoj će sedmici donijeti povremene trzavice, komunikacijske probleme i nagle promjene u zajedničkim planovima.

Može se ovdje povremeno umiješati i po koja sumnjičava i ljubomorna misao. Neka pitanja od ranije će ponovo izaći na dnevni red, ali generalno gledano – i pored povremenih turbulencija, vas dvoje gurate zajedničkim snagama dalje. Slobodni Bikovi – može biti interesantnih ljubavnih ponuda i od novih osoba, ali i od onih sa kojima ste ranije imali emotivnu konekciju ili makar poznanstvo.

BLIZANCI 

Iako se suštinski razumijete, dešavaju se situacije koje vas sapletu i na kratko donesu tenziju sa partnerom. Slične talasne dužine postoje, ali isto tako bi trebala da postoji i potreba da popustite jedno drugom u tim tenzičnim momentima da bi sve funkcionisalo kako treba. Ono što vas vezuje je duboko, ono što vas uznemirava je kratkotrajno i prolazno zato ne dozvolite da vam te dubine komeša i muti vodu.

Slobodni Blizanci – pažnju i zainteresovanost od strane nekoga imate, ali vi kao da uspjevate da kažete pogrešnu riječ u pogrešnom trenutku i da vratite situaciju na sam početak.

RAK

Venera u vašem polju komunikacije radi za vas – daje vam lijepu i slatku riječ, daje vam nježan i topao postupak, daje vam one fine sitnice koje mogu dodatno povezati partnera i vas. Uključite sve ovo i strast – ne uključujte racio, ne uključujte more pitanja koja vam se vrzmaju po glavi – ima vremena za njih i za odgovore koji su vam potrebni. Sada pokušajte samo da uživate u svakom danu, u svakom momentu.

Slobodni Rakovi – ponovo se pokrenula vaša želja za druženjem, za izlascima, za tim da budete u kontaktu sa ljudima, da se opustite. Ima ovde prostora i za simpatije i za emocije, za nove i stare ljude.

LAV

S jedne strane gledano – izgleda kao da se partner I vi polako približavate jedno drugom. No, s druge strane posmatrano – I dalje se osJeća neka čudna atmosfera, kao da ispod površine mnogo toga ključa J stoji neizrečeno. Gurajte na onu stranu koja funkcioniše – povezujte se kroz riječ,, kroz strast. Sva pitanja i nedoumice ostavite za neki drugi put. Partner se trudi, potrebno je da se potrudite da i vi nešto primijenite nešto kod sebe.

Slobodni Lavovi – u ovoj se sedmici mogu pokrenuti događaji koji vas korak po korak približavaju osobi koju želite. Mali su to koraci, ali je svaki od njih vrlo značajan.

DJEVICA

Prvo za slobodne Djevice topao savjet – prekinite da se bavite prošlošću jer od tog posla nema ništa. Džabe ulažete trud, a ako nešto i dobijete – vrlo brzo ćete shvatiti da ste samo uhvatili maglu, ništa više. Vi itekako imate šanse da nove ljude pustite u svoj život, pa prekinite da gledate preko ramena i pogledajte ko je ispred vas. Uživajte jer ovo je vaše vrijeme da privučete prave ljude i prave priče.

Djevice koje su zauzete – sve je između partnera i vas okej. Jeste, imate vi neke svoje ispade, ali stvari su ipak pod kontrolom. Jedino što vam se ne savjetuje jeste da bilo šta brljate sa strane.

VAGA

Ništa od vaših želja i potreba u ovom periodu nije zadovoljeno. Možete imati stabilnost, harmoniju i mir, samo ako ste spremni da se zadovoljite mrvicama, da uživate u malim stvarima i da realno i praktično hodite uz partnera pored sebe. Ako svedete svoja očekivanja na razumnu mjeru i prihvatite da je situacija sada takva kakva je – relativno mirno ćete proći kroz ovaj period.

Okrenite se poslu – to će vam pomagati da skrenete svoje misli na drugu stranu. Slobodne Vage – namjere i potrebe prema osobi koja vas privlači sada samo djelimično ostvarujete. Još nije vrijeme da zasijate onako kako vi umijete.

ŠKORPIJA

Ulaskom Sunca u vaš znak, dižete se i dobijate novu energiju. Ali, trenutno to ipak nije dovoljno da biste bili u potpunosti “svoji”. I dalje kod vas postoji pritajeno nezadovoljstvo svim situacijama, ne samo partnerskim odnosima. A ti partnerski odnosi čak u ovoj sedmici neće funkcionisati loše. Jedini je problem u tome što god da dobijate od strane voljene osobe – neće vam biti dovoljno. Možete da funkcionišete bez problema, ali sve je to za vaš ukus premalo i ne donosi vam potpuno ispunjenje.

Slobodne Škorpije – komunikacija sa osobom koja vas interesuje se poboljšava, ali ste još daleko od konkretnih dešavanja.

STRIJELAC

Iako su neke situacije sa partnerom sada olakšane, ipak ne možemo reći da ste vas dvoje svoj odnos doveli u stabilnost i harmoniju. Funkcionišete jedan dan baš, baš fino – u drugom danu baš i ne. Veliki je problem u tome što ste vi skloni da se drndate za svaku sitnicu, a što partner tako lijepo umije da se tvrdoglavi i tjera vam inat. Na ovakav način – vaš odnos će nastaviti da klacka. Pokušajte da voljenoj osobi i pored svih vaših sumnji i nedoumica ipak pokažete koliko vam je stalo do nje.

Slobodni Strijelčevi – imate neku sitnu zanimaciju i flertovanje. Za sada je to sve samo simpatično i prija vam.

JARAC

Realno gledano, situacija u vašim emotivnim partnerstvima u ovoj sedmici nije nimalo loša. Ne mogu da kažem da sada sve puca od ljubavi, strasti, harmonije i mora zajedničkih opuštenih momenata – ali je dobro. Uglavnom uspjevate da se ukopčate, da imate kvalitetnu komunikaciju, da se dogovarate oko svega što vam je kao paru bitno. Bit će tu i nekih finih momentića – koristite ih i uživajte u njima. Kod nestabilnih parova – tenzija pred kraj sedmice.

Slobodni Jarčevi – vama sada baš može da bude lijepo. Nadam se da ste sklonili svoje barikade i da osoba kojoj ste zanimljivi može više da vam priđe.

VODOLIJA

Mirno, pa možda i previše mirno. Doduše, spolja je mirno – u vama je i dalje nemirno more pitanja i preispitivanja, kočnica i blokada, čekanja (šta čekate to valjda vi znate). Sa partnerom – sve će funkcionisati, ali na kašičicu. I uglavnom oko onih svakodnevnih, realnih i praktičnih stvari. Suštinski, ne izgleda ovo toliko loše ali moglo bi da bude neuporedivo bolje. Ali, očigledno još mnogo stvari mora da se složi u vama i dođe na svoje mjesto da bi se to dogodilo, prenosi b92.

Slobodne Vodolije – komunikacije sa suprotnim polom vam ne manjka. Ali pravih dešavanja je jako malo. Možda nešto jače u drugom dijelu sedmice.

RIBE

Ako ste slobodni, neko definitivno jeste tu ko vas intrigira i ko pokazuje prilično ozbiljne namjere da vam uđe pod kožu. Vi jeste zainteresovani, ali kao da vam je potreban podstrek, savjet od strane prijatelja kako da se postavite i šta da uradite u ovoj situaciji. Moguće je da ste neodlučni zato što vas ova osoba podsjeća na neku situaciju ili neku osobu iz prošlosti, pa možda strahujete od ponovljenih, loših iskustava. U svakom slučaju, ova osoba vrijedi truda i postoje šanse da se priča razvija na dalje.

Zauzete Ribe – više lijepog, manje lošeg u ovoj sedmici. Uživajte sa partnerom, a na sitnice ne obraćajte pažnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije