Ovi znakovi horoskopa naprosto moraju biti zajedno

0
Radiosarajevo.ba
Ovi znakovi horoskopa naprosto moraju biti zajedno
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

U zodijaku postoji nekoliko kombinacija znakova za koje poznavatelji astrologije kažu da su utjelovljenje velike strasti i snažnih emocija, odnosno primjer veza koje se jednostavno – ne mogu izbjeći:

1. Ovan i Vaga

Već pri prvom susretu javljaju se iskre. Sirova i magnetična energija Ovna i suptilan šarm i profinjenost Vage stvaraju veliku kemiju. Veza za pripadnike oba znaka predstavlja veliki izazov kojem je teško odoljeti. Problemi u odnosu mogu nastati kada pristojno ponašanje i život po pravilima Vage počnu nervirati Ovna. Vaga će s druge strane ojačati u pokušajima da “upristoji” svog partnera. Da bi veza uspjela, potrebno je da ova dva znaka svoje suprostavljene prirode – spoje u zajedničke aktivnosti.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

2. Bik i Škorpion

Kada se nježni Bik otvori pred Škorpionom i vidi njegovu strast za životom, dolazi do velike vatre i želje. Kada dođe do veze, ne mogu se zasititi jedno drugog, ali sukobi su često neizbježni. Bika umori tempo Škorpiona, dok Škorpionu zasmeta pasivnost Bika. Ako se strast usmjeri u zajednička druženja s prijateljima i aktivnosti, stvari se mogu popraviti.

3. Blizanci i Strijelac

Privlačnost između ova dva znaka nije samo fizička, nego se odražava i na mentalnom nivou. Radoznali Blizanci i filozof Strijelac obožavaju međusobne razgovore. Blizance ipak može iznervirati stav Strijelca da on sve najbolje zna, dok Strijelac partneru može zamjeriti povremenu nonšalantnost i sklonost ka tračanju. Rješenje je u zajedničkim aktivnostima, a posebno putovanjima.

4. Rak i Jarac

Osjećajnost Raka i snaga Jarca predstavljaju pravi spoj. Strast može pokvariti osjećaj Raka da ga Jarac povremeno ignorira, dok Jarcu može biti neprivlačna nesamostalnost druge strane. Moraju se stalno podsjećati da nisu samo partneri, već i ljubavnici.

5. Lav i Vodenjak

Kralj svog svemira Lav, ne može odoljeti slobodnoumnom Vodenjaku koji priznaje samo svoj autoritet. Buntovnički duh oduševljava Lava, a za Vodenjaka je najprivlačnija Lavova karizma. Prevelika potreba Lava za pažnjom i protivljenje Vodenjaka svim društvenim konvencijama mogu dovesti do problema. Spas od problema moraju tražiti u intimi doma, daleko od ostalih.

6. Djevica i Ribe

Djevica voli red, Riba odbija rutinu, ovo je dovoljno da se suprotnosti privuku. Vezu oboje promatraju kao način da preokrenu život onog drugog, Djevica kao priliku da nauči Ribu organizaciji, a Riba kao šansu da Djevici pokaže kako da se opusti. Neobuzdana Riba može u jednom trenutku dosaditi Djevici, a želja za kontrolom Djevice može postati prepreka za suprotnu stranu. Spremnost na kompromis spašava vezu, prenosi Atma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije