Ovaj trik nismo znali, a odjeća će mirisati i nakon 10 godina: Stavite ovo u ormar i oduševite se

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj trik nismo znali, a odjeća će mirisati i nakon 10 godina: Stavite ovo u ormar i oduševite se
Foto: Pexels.com / Odjeća će mirisati fenomenalno

Kako sačuvati odjeću da bude što duže mirišljava, očuvana i dobra za nošenje?

Korisnica TikToka i Instagrama, otkrila je kako je tokom godina dobila mnogo darova od bake. Ne samo da joj je baka poklonila svoje vintage spavaćice i haljine, već joj je prenijela i korisne informacije kako sačuvati odjeću i ostaviti da duže miriše.

"Baka mi je otkrila kako da moja odjeća traje nekoliko desetaka godina, bez da se ošteti", rekla je Julija i otkrila kako je neki dan bila kod bake koja je u jednom trenutku izvadila sapun dok se oblačila. Julija ju je pitala zašto drži u ormaru sapun, a baka joj je odgovorila kako je to način da odjeća dugo i lijepo miriše.

Koliko košta život: Teška stvarnost onkoloških pacijenata bez pristupa citostaticima

Koliko košta život: Teška stvarnost onkoloških pacijenata bez pristupa citostaticima

"Navodno, ako uzmete sapun, ovaj je od lavande, ali možete koristiti i miris pamuka ili bilo koji drugi, trajat će vam 15 do 20 godina. Nisam imao pojma, ali isprobavala sam ga nekoliko mjeseci i nevjerojatan je. Moja odjeća miriše nevjerojatno. Svakako probajte - dodala je i nastavila kako je svakako važno da prije bilo koje radnje provjerite je li komad sapuna zamotan u papir".

Dodala je i da "u svakom slučaju, nemojte stavljati sapun zamotan u plastiku u ormar s odjećom. Nadalje, sapun bi trebao biti blagi, ne pretjerano agresivan, a ako su svi ovi uslovi zadovoljeni, bez problema ga možete staviti u ormare i ladice".

Umjesto omekšivača dodajte samo 2-3 kapi ovoga: Odjeća će mirisati danima

Umjesto omekšivača dodajte samo 2-3 kapi ovoga: Odjeća će mirisati danima

"Sve će mirisati suptilno lijepo i trajati godinama", tvrdi Julija čiji je post izazvao lavine uglavnom odličnih komentara na društvenim mrežama.

Jedan je korisnik primijetio "Mogu potvrditi, imao sam komadiće sapuna u svojoj komodi gotovo 12 godina nakon što ih je moja mama stavljala unutra kad sam bio dijete", a drugi korisnik je napisao: "Ovo radim u svim svojim ladicama, ormarima i bilo čemu sezonskom. Održava odjeću svježom i sprječava uljeze", piše Jutarnji.hr.

@boringbb

Much nicer than having a bunch of loose sticky paper in the sides of your dresser #laundryhack #grandmaadvice #clothinghacks

♬ original sound - Julia

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije