Ovaj čovjek brine o svojoj paraliziranoj supruzi 56 godina

Radiosarajevo.ba
Ovaj čovjek brine o svojoj paraliziranoj supruzi 56 godina
Ovaj vjeran suprug je proveo 56 godina svog života vodeći brigu o svojoj paraliziranoj supruzi, Zhou Yu'ai i dalje je voli bez obzira na sve.

Da prava ljubav zaista postoji, to dokazuje, bez sumnje, priča o kineskom farmeru Du Yuanfa.

Du i Zhou vjenčali su se 1959. godine, ali samo pet mjeseci nakon njihova vjenčanja sudbina ih je pogodila okrutnim udarcem.

Mlada žena je oboljela od tajanstvene bolesti u dobi od 20 godina i postala potpuno paralizirana. U to vrijeme, Du je radio u rudniku ugljena u obližnjem gradu, a o tragičnom  događaju, saznao je tek nakon što je primio pismo od svoje porodice. Oni su ga obavijestili da je Zhou oboljela i privezana za krevet.

Du je odmah uzeo dugu pauzu od posla i vratio se kući.

Zbog bolesti, Zhou je izgubila sve osjećaje u svom tijelu. Nije se mogla ni okrenuti ili držati predmete u rukama. Nijedan ljekar nije mogao shvatiti što nije u redu s mladom ženom. A onda, da stvar bude gora, mladi par je saznao da Zhou nikada neće moći ni postati majka.

Puno je prijatelja sugeriralo muškarcu da poništi svoj brak i započne novi život, ali ovaj veliki čovjek je to odbio. On je rekao svojoj ženi: “Ne brini. Ja ću brinuti o tebi zauvijek”, te je održao svoju riječ.

Du je napustio svoj posao i posvetio sve svoje vrijeme brinući o svojoj ženi. Suprug pun ljubavi, koji također radi kao poljoprivrednik, hranio je svoju ženu, mijenjao joj gusku za nuždu, kupao ju, priprema tradicionalne kineske lijekove i vodio je različitim ljekarima.

Duova posvećenost svojoj supruzi, nije mogla proći nezapaženo od strane susjeda koji često dolaze u posjet starom paru i donose im životne potrepštine, namirnice i lijekove. Štoviše, Du i Zhou također dobivaju pomoć od lokalnih vlasti.

Du nikada nije odustao. Već gotovo šest decenija brine o svojoj ženi. Svaki dan čisti, hrani i masira suprugu i još uvijek se nada da će pronaći lijek za njezinu bolest. Možda upravo ovako prava ljubav izgleda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije