Ova djevojka živi u stanu od samo osam kvadrata: Kada ispruži ruke može dodirnuti oba zida

0
Radiosarajevo.ba
Ova djevojka živi u stanu od samo osam kvadrata: Kada ispruži ruke može dodirnuti oba zida
Foto: Youtube / Stan od osam kvadrata

Ako ste mislili da je nemoguće živjeti u stanu koji ima manje od deset kvadrata, prevarili ste.

Emma živi u centru Tokija, gdje su troškovi života visoki. Kuće u Tokiju imaju u prosjeku 65,9 kvadratnih metara i uglavnom se sastoje od dnevnog boravka, kuhinje, spavaće sobe i kupatila. Zbog visokih cijena, sve više ljudi kupuje prostore koji su prilično mali naspram uobičajenih.

Ipak, kada je Emma pokazala kako izgleda stan od samo osam kvadrata, svi su komentarisali da je "prešla igricu". Kada ispruži ruke, može dodirnuti oba zida. Posebno je zanimljivo to da je njen dnevni boravak odvojen od spavaće sobe.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

"Ustvari, konačno se mogu rastegnuti barem u jednom smjeru. Mislim da bi bez ovog prostora gore bio preskučen, ali ovako mi je dobar osjećaj", rekla je Emma.

"Kada sam razgledala stanove, ovaj me je oduševio jer je na dva nivoa. Većina stanova ima jednu sobu - za spavanje, kuhanje i WC u istoj prostoriji, dok moj ima odvojen dnevni dio od spavaćeg", objasnila je Australka Ema koja je ispunila svoju životnu želju da živi i radi u Tokiju, ali suočila se i s činjenicom da Japanci u centru svoje prijestolnice žive u "kutiji šibica".

Stan od osam kvadrata

Emma u ovom stanu ima sve što joj je potrebno - kuhinju, kupatilo, spavaću sobu, čak i terasu. Mjesečno ga plaća oko 578 eura (oko 1.129 KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije