Ova destinacija je raj na zemlji: Popularnija i od Mallorce, a cijene su sitnica

0
Radiosarajevo.ba
Ova destinacija je raj na zemlji: Popularnija i od Mallorce, a cijene su sitnica
Foto: PIxabay / Mallorca, Ilustracija

Mallorca je jedna od najpopularnijih turističkih lokacija, sa prelijepim plažama, te velikim brojem turista iz cijelog svijeta.

Nova destinacija koja je alternativa Mallorci kakvu poznajemo - kako za užitak turista, ali i sa predivnom prirodom, jeste mediteranski otok Lassithi, kako piše Mirror.uk.

Laura Evans - Fisk, direktorica digitalnog marketinga u Eurochangeu, navodi da "Ukoliko tražimo savršeni bijeg iz gužve ovo ljeto, onda je Lassithi "fenomenalan izbor za odmor, a nudi mirno, autentično grčko iskustvo, sa razumnim cijenama". 

Bosna i Hercegovina je osvojila EHF: Apsolutna dominacija u finalu

Bosna i Hercegovina je osvojila EHF: Apsolutna dominacija u finalu

Dodaje da je region poznat po ukusnoj hrani, a da je Lassithi sa svojim obalnim područjem manje razvijen od Mallorce, te mirniji i mjesto za pravo opuštanje.

Prosječne cijene u Lassithiju iznose oko 6 KM za pivo, te je dosta jeftinije od cijene u Mallorci, koja iznosi skoro 9 KM. 

@allincrete

Will you visit the Heraklion or Lasithi region this summer? Don't forget to explore Plaka and Spinalonga, a journey through a charming seaside village and the haunting beauty of a historic leper colony, not far from Elounda. A highly recommended unforgettable adventure! Thanks so so much @eloundapalmhotel for your amazing hospitality & @alexandradts for giving us the chance to explore these wonderful places! #crete #elounda #spinalonga #plakacrete #plaka #creteisland #allincrete #kreta #cretegreece

♬ Chiquitita - yourmusic4ever

Za ručak morate izdvojiti oko 40 KM, dok u Mallorci cijena ide gore za skoro dupli iznos. 

Grčka je sve popularnija turistička destinacija za turiste, gdje dožive nezaboravno iskustvo hrane, prirode, a oduševljenje ne izostaje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije