Otkrijte koja je vaša duhovna životinja prema datumu rođenja

0
Radiosarajevo.ba
Otkrijte koja je vaša duhovna životinja prema datumu rođenja
Foto: Pixabay / Vuk / Ilustracija

Još od davnih vremena za neke se životinje vjerovalo kako imaju posebne moći - bile su to totemske životinje koje su u šamanskim obredima igrale posebnu ulogu zaštitnika zajednice.

Životinje u sistemu horoskopa služe kao simboli koji predstavljaju određene ljudske osobine, a u vezi su s datumom našeg rođenja. No, osim dobro nam poznatih znakova postoje i tako zvane duhovne životinje, a svaka se poklapa s jednim znakom horoskopa. One govore o nekim tvojim skrivenim stranama osobnosti - kako onim pozitivnim, tako i onim negativnim. Otkrijte koja je vaša duhovna životinja i šta simbolizira- astrolozi tvrde da je ovaj Zodijak izrazito precizan: 

21. mart - 19. april (gepard)

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Ako ste rođeni u rano proljeće, Vaša spiritualna životinja je gepard. Ova afrička divlja mačka poznata je zbog svoje nenadmašne brzine - najbrža je kopnena životinja. Ima tanko tijelo i krzno posuto pjegama, a simbol je brzog djelovanja, učinkovitosti, usredotočenosti, samopouzdanja, aktivnosti i prilagodljivosti.

Ako je gepard Vaša duhovna životinja, krase vas ove pozitivne osobine:

dobar vođa
neovisni
hrabri
izdržljivi
snažan natjecateljski duh

S druge strane, osobe čija je duhovna životinja ova graciozna mačka mogu djelovati impulzivno, svojeglavo i bezobzirno.

20. april - 20. maj (polarni medvjed)

Ako ste rođeni u horoskopskom znaku Bika, Vaša spiritualna životinja je polarni medvjed. Ova prekrasna, velika i snažna životinja treća je najveća kopnena životinja, budi strahopoštovanje, a simbolizira ustrajnost i moć. Ako je sjeverni ili bijeli medvjed Vaša spiritualna životinja, vjerojatno imate ove karakteristike:

iskreni
lojalni
nadareni za umjetnost
praktični
principijelni

No, polarni medvjed govori i o ponekim manje lijepim stranama Vaše osobnosti, kao što su ovisnost o drugima. Iako su nježni, kad im netko stane na žulj mogu se pretvoriti u prave zvijeri - osobito ako se osjećaju ugroženo ili smatraju da treba obraniti ljude koje vole.

21. maj - 20. juni (lisica)

Osobe rođene u kasno proljeće imaju zanimljivu duhovnu životinju: lisicu. Ove male zvijeri izuzetno su prilagodljive i snalažljive. Znatiželjne su i obožavaju istraživati svoju okolinu. Evo koje vas osobine krase ako je lisica Vaša životinja:

inteligentni
fleksibilni
društveni
komunikativni
svestrani
brzo učiš

Ali lisica kao Vaša duhovna životinja otkriva i neke Vaše mane, kao što su proračunatost, sklonost iskorištavanju drugih i sebičnost.

21. juni - 22. jula (kornjača)

Vi ste dijete ljeta i pripadnik vodenog znaka Raka. Vaša je duhovna životinja kornjača. Ove mirne, spore i dugovječne životinje simboliziraju staloženost, mudrost i znanje, ali i sposobnost prilagodbe po potrebi. Kornjača kao duhovna životinja govori kako vrlo vjerojatno posjedujete ove osobine:

empatični
senzibilni
emotivni
spremni pomoći
uviđajni

S druge strane, ako je kornjača Vaša duhovna životinja moguće je da si ponekad previše osjetljiva, strašljiva, rezervirana i sramežljiva.

23. juli - 22. august (lav)

Po horoskopu ste Lav, a to je ujedno i tvoja duhovna životinja. Kralj životinjskog carstva simbol je vodstva, moći i snage. Lav je dominantan i uvijek u središtu pažnje. Je li ova velika, impozantna životinja - životinja Vaše duše? Ako jeste, krase Vas osobine:

samopouzdani
velikodušni
inteligentni
hrabri
nepokolebljivi

Ipak, čak i kralj džungle ima neke mane, a to su tvrdoglavost i egocentričnost.

23. august - 22. septembar (majmun mandril)

Ako ste u horoskopu Djevica, Vaša duhovna životinja je majmun - i to ne bilo koji, nego najveća vrsta ovog primata - majmun mandril. Ovaj krupni majmun ima gusto smeđe krzno i šare na njušci radi čega ga nazivaju još i sfinga. Mandril je simbol plodnosti, odgovornosti i snage, a evo koje osobine imate ako ste rođeni u ovom razdoblju:

marljivi
uporni
oštroumni
pronicljivi
samouvjereni

Ove osobine doista se poklapaju s horoskopskim znakom Djevice, a isto je i u slučaju lošijih strana karaktera osoba kojima je mandril duhovna životinja. Tako one mogu biti sklone osuđivanju drugih i suviše kritične.

23. septembar - 22. oktobar (sivi vuk)

Vi ste pravo dijete jeseni i po horoskopu ste Vaga, a Vaša duhovna životinja je sivi vuk. Ovo su lojalne životinje koje žive u čoporima. Iako ga se u pričama i bajkama uvijek opisuje kao dežurnog zlikovca, istina je zapravo ta da je čovjek puno opasniji za ovu zvjerku, nego obratno. Vuk je povezan sa simbolikom noći i Mjeseca, plodnošću i majčinstvom. Ako je sivi vuk Vaša duhovna životinja, onda Vas vjerojatno krasi neka od ovih osobina:

diplomatični
romantični
timski igrač
odani
inovativni

Ali, vuk ipak 'nosi' i nekoliko manje simpatičnih osobina, kao što su nepovjerljivost i povučenost.

23. oktobar - 21. novembar (slon)

Osobe rođene u ovom razdoblju imaju posebno moćnu duhovnu životinju - slona. Ako Vaš rođendan pada u ovo vrijeme, prilično je vjerojatno kako Vas krase ove osobine:

inteligentni
snalažljivi
odlučni
fokusirani na cilj
lojalni

Ipak, slon kao spiritualna životinja ima i svoju mračniju stranu - osobe rođene u ovom razdoblju navodno su osvetoljubive i ne opraštaju lako.

22. novembar - 21. decembar (divlji konj)

Rođeni ste u vatrenom znaku strijelca, a Vaša duhovna životinja je divlji konj koji simbolizira slobodu duha i uma. Ako je ova prekrasna životinja Vaš duhovni par, krase Vas ove osobine:

pustolovni
gladni novog znanja
odvažni
natjecateljskog duha
znatiželjni

S druge strane, divlji konj kao duhovna životinja govori i o nekim negativnim karakteristikama osobe, kao što su impulzivnost, netaktičnost i nemirni duh.

22. decembar - 19. januar (skočirovka)

Rođeni ste u zemljanom znaku Jarca, a Vaša je duhovna životinja skočirovka. Ovi maleni sisavci iz Afrike nose još i naziv slonovka rovka jer imaju rilo slično slonovoj surli. Ove životinjice simboliziraju samostalnost, brzinu uma, ali i ranjivost. Ako je rovka životinja Vaše duše, imate ove osobine:

odgovorni
radišni
uspješni
praktični
orijentirana na obitelj

S osobama rođenim u ovom razdoblju treba postupati pažljivo jer se lako i brzo uvrijede. Osim toga, s obzirom na to sa su tako usredotočeni na posao, mogu djelovati rezervirano i hladno.

20. januar - 18. febuar (delfin)

Ako je Vaš rođendan na početku nove godine, Vaša je duhovna životinja delfin. Ovaj prekrasni i zaigrani stanovnik oceana simbolizira prijateljstvo, individualnost i intuiciju. Ako ste sretnik čiji je delfin spiritualna životinja, krase vas ove pozitivne osobine:

otvoren um
vrlo inteligentni
komunikativni
druželjubivi
spremni pomoći

Teško je zamisliti da delfin može predstavljati i neke mane, ali je to ipak slučaj. Osobe čija je duhovna životinja delfin tako mogu biti nestrpljivi i skloni depresiji ako nemaju mogućnost živjeti načinom života koji smatraju izazovnim i poticajnim.

19. februar - 20. mart (morski konjic)

Prema tradicionalnom horoskopu, oni rođeni u ovom periodu, dakle pred sami kraj zime, pripadaju vodenom znaku Riba. I duhovna životinja povezana s Ribama također je vodena životinja - morski konjic. Zbog neobičnog položaja njegovih očiju, morski je konjic simbol intuicije i mogućnosti da se vidi u prošlost i u budućnost. Ako ste rođeni u ovom periodu, vrlo je vjerojatno da posjedujete ove osobine:

intuitivni
mudri
empatični
vjerodostojni
kreativni

S druge strane, ova čudesna životinja otkriva i neke vaše manje dobre crte ličnosti, kao što su naivnost i lakovjernost, piše RTL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije