"Oteo me moj električni automobil": Vozač doživio horor, na kraju se zabio u policijski kombi

0
Radiosarajevo.ba
"Oteo me moj električni automobil": Vozač doživio horor, na kraju se zabio u policijski kombi
Foto: BBC / Brian Morrison i njegov MG ZS EV

Brian Morrison iz Glasgowa prošle je nedjelje proživio pravu dramu. Dok se vraćao kući s posla, njegov potpuno novi, električni model MG ZS "zaglavio" se pri brzini od 50 km/h.

U razgovoru za BBC, Brian je rekao da se dogodio "katastrofalan kvar" i da je potpuno izgubio kontrolu nad brzinom automobila: "Shvatio sam da nešto nije u redu kada sam stigao do kružnog toka i pokušao usporiti, ali auto se odbijao zaustaviti. Kada sam prošao kružni tok, agonija se nastavila."

"Možda vam 50 km/h ne zvuči puno, ali kada nemate kontrolu nad brzinom i potpuno ste zaglavljeni unutra, to je zastrašujuće", rekao je Brian koji je u panici prvo nazvao svoju suprugu kako bi joj objasnio situaciju.

Skupština Srbije izglasala novu Vladu: Pogledajte ko je novi premijer - Dodik oduševljen izborom

Skupština Srbije izglasala novu Vladu: Pogledajte ko je novi premijer - Dodik oduševljen izborom

Gospodin Morrison izjavio da se auto nije moglo zaustaviti
Foto: BBC: Gospodin Morrison izjavio da se auto nije moglo zaustaviti

Supruga mu je rekla da nazove policiju;

"Automobil je samo išao, sam od sebe, nisam mogao ništa učiniti. Kada sam nazvao policiju, nisu imali pojma kako da zaustavim auto jer im je ovo bila prva takva situacija."

Ubrzo nakon poziva, stigla su tri policijska vozila koja su se pozicionirala ispred njegovog automobila.

"Policija me u vožnji pitala jesam li dobro, a ja sam samo vikao 'ne, nisam, ne mogu stati'. Policija me zamolila da im bacim svoj ključ kroz prozor, a zatim sam pokušao nasilno ugasiti motor. Nažalost, ništa nije moglo zaustaviti automobil", ispričao je Brian.

Nakon par kilometara, vlasnik MG-a se u vožnji kontrolirano zabio u policijski kombi.

Auto se moralo zabiti u policijski kombi
Foto: BBC: Auto se moralo zabiti u policijski kombi

Glasnogovornik škotske policije je rekao: "Automobil se kretao prilično malom brzinom i policajci su ga kontrolirano zaustavili uz pomoć policijskog vozila. Ni na jednom od vozila nije bilo veće štete."

Osiguravajuća kuća navela je da istražuje incident, a britanski zastupnik marke MG još se nije oglasio vezano za ovaj slučaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije