Otac joj ostavio milione, a ona živi od socijale: Ne želi ispuniti uslov iz testamenta

0
Radiosarajevo.ba
Otac joj ostavio milione, a ona živi od socijale: Ne želi ispuniti uslov iz testamenta
Foto: YouTube/Printscreen / Švorc milionerka

Clare Brown (26) iz Australije nedavno je dospjela u sve medije, kada je otkriveno da je naslijedila bogatstvo pokojnog oca koje se mjeri u milionima dolara, ali kako ne želi da ispuni uslove koje je on postavio u svom testamentu, pristup novcu koji bi riješio sve njene životne probleme joj je uskraćen.

Prema testamentu Brown treba da pronađe stalan posao i da "doprinese zajednici" da bi dobila pristup 12 miliona dolara, ali ona to odbija, nazivajući uslove nerealnim i pravdajući se svojim zdravstvenim stanjem. Istovremeno, ova djevojka živi od socijalne pomoći.

"Razumijem zašto porodica od mene traži da budem funkcionalan član društva, ali morate da pogledate moj zdravstveni karton da biste shvatili da se to neće dogoditi. Ne mogu da naučim da vozim jer imam ADHD", pravda se Braun.

Ona trenutno živi u jednom od zapadnih predgrađa Sidneja sa suprugom Loren i njihovom kćerkom, što je daleko od njenog odrastanja na istočnoj strani grada, u kojem je bila bezbrižna i pohađala najbolje škole.

Njen otac Chris je bio uspješan trgovac na berzi, gdje je stekao bogatstvo i nerijetko je kćerki davao 500 dolara sedmično, međutim, kada je prekinuo, ona je bila primorana da traži pomoć od države.

Kada je Chris preminuo ranije ove godine, ostavio joj je porodično bogatstvo uz samo dva uslova – da se zaposli i doprinese društvu, što su sve stvari koje Clare smatra nemogućim.

"Nazivam sebe švorc milionerkom, jer sam stalno bez dinara i ne mogu da uradim ništa povodom toga. Dajte mi ono što mi pripada po zakonu! Ja patim! Možete li, molim vas, da prestanete s tim “zaposli se”, to se neće dogoditi", obratila se Clare porodici.

Brown tvrdi da ima ozbiljan poremećaj pažnje koji je sprječava da ispuni posljednju volju svog pokojnog oca, s čim se slaže i njena djevojka Loren, koja dodaje da joj je potreban čitav spisak obaveza kako bi funkcionisala normalno svakog dana.

Njena porodica, s druge strane, kaže da su to samo izgovori za izbjegavanje ispunjenja Chrisova želja.

"Umjesto da ispuni želju svog mrtvog oca, ona to odbija. Nismo pametni više, nismo joj ništa nažao uradili, samo je volimo", ispričao je Clarein rođak Jimmy.

Upitana da li želi da se zaposli, 26-godišnjakinja je odgovorila sa "da i ne", ponovo navodeći svoje zdravstvene probleme.

"Ja samo želim ono što mi pripada. I želim da ti ljudi prestanu da me pritiskaju i nadaju se da ću ja ikada dobiti posao", rekla je Clare, dodajući da bi od njenog "slučaja" mogao da se napiše bizaran holivudski film, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije