On nosi tutulu najružnijeg čovjeka na svijetu: Upoznajte Polda, evo šta kaže o sebi

3
DW
On nosi tutulu najružnijeg čovjeka na svijetu: Upoznajte Polda, evo šta kaže o sebi
Foto: Printscreen / YouTube / Danielle Isabettini

U jednom selu u Italiji slavi se - ružnoća!

Daniele Isabettini je ponosan na svoj Klub ružnih koji ima stoljetnu tradiciju i bori se protiv opsjednutosti vanjskim izgledom.

Takmičenje u ružnoći se odvija svake godine uz puno pregovaranja, a postao lokalni heroj Daniele Isabettini, ili kako ga mnogi zovu Poldo, 2019. godine dobio je titulu najružnijeg čovjeka na svijetu. 

Evo šta piše u pismu Željke Cvijanović UN-u upućenom uz posredovanje ruske misije

Evo šta piše u pismu Željke Cvijanović UN-u upućenom uz posredovanje ruske misije

Kako je ranije naveo za italijanske medije, voli to što nosi uručenu lentu u bojama zastave Italije,  i želi da je zadrži. 

Članovi Kluba ružnih se bore protiv opsjednutosti, a oni koji ne znaju u klub se može učlaniti ko god hoće, bio lijep ili ružan.  

Preminuo Carlo Ambrosini: Tvorac stripa 'Dylan Dog'

Preminuo Carlo Ambrosini: Tvorac stripa 'Dylan Dog'

Nevjerovatna je i ta činjenica, da klub broji 35.000 članova, a predsjednik kluba Gianni Aluigi je kazao da je ružnoća vrlina, a ljepota ropstvo.

"Mi se svi borimo protiv opsjednustosti ljepotom, koja diskriminira one koji nisu lijepi. Oni pate i moraju se više truditi, a sve se vrti oko vanjskog izgleda. Tome se protivimo, i zalažemo se za druge vrijednosti, kao što su ljepota duha, inteligencija, i simpatičnost. 

S druge strane, onaj koji nosili titulu najružnijeg za sebe kaže slijedeće:

"Jednostavno sam ružan, stvarno ružan. Ne mogu to da promijenim i ponosan sam na to. Prije 30 godina imao sam saobraćajnu nesreću i od tada sam više puta bio operisan, amputirana mi je i noga, pa zato otežano hodam", poručuje Poldo. 

Mještani kažu da je on njihov prvak i da im je drago što imaju takvu osobu u blizini.

"On nije ružan, naprotiv, toliko dugo ga poznajemo, njegova ljepota dolazi iznutra. On ima predivnu dušu", kratko su komentirale susjede, javlja Deutche Welle .

Pogledajte video prilog o Poldu, najružnijem čovjeku na svijetu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije