Šok u Velikoj Britaniji: Princu Harryju uklonjena titula?

0
Radiosarajevo.ba
Šok u Velikoj Britaniji: Princu Harryju uklonjena titula?
Foto: Twitter / Princ Harry

Izgleda da su članovi kraljevske porodice napravili neke suptilne izmjene na svojoj web stranici (posebno kada je u pitanju titula princa Harryja) nakon što su online prozvani.

Sve je počelo nakon što je članak objavljen u novinama The Express pod naslovom "Greška u imenu Harryja samo jedna od mnogih ponižavajućih grešaka na zvaničnoj web stranici Kraljevske porodice".

U članku je istaknuto da je: preminula kraljica Elizabetha nekoliko puta nazivana "monarkom", kralj Charles nekoliko puta nazivan "Princem od Walesa," i princ Harry nazivan "Njegovo Kraljevsko Visočanstvo." To je titula koju, prema izjavi Buckinghamske palače, princ Harry i Meghan više ne koriste jer nisu "aktivni članovi kraljevske porodice."

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

Izgleda da su članovi kraljevske porodice primijetili ove primjedbe, budući da je web stranica naknadno izmijenjena tako da se titula "Njegovo Kraljevsko Visočanstvo" više ne spominje na profilnoj stranici princa Harryja.

U međuvremenu, kraljevski autor Robert Jobson izjavio je za medij da kralj Charles nikada neće oduzeti titule vojvodi i vojvotkinji od Sussexa, čak i ako bi Meghan Markle odlučila ući u politiku.

Fanovi oduševljeni njenim izgledom: Ovako izgleda prirodna Halle Berry

Fanovi oduševljeni njenim izgledom: Ovako izgleda prirodna Halle Berry

"Bio sam nedavno na Kraljevskoj trkačkoj stazi Ascot i tamo sam upoznao izvor koji je prilično blizak kraljevskoj porodici", razmišljao je Jobson.

"Pitao sam ga: 'Pa dobro, šta je s ovim pričama o oduzimanju titula? Ako Meghan postane predsjednica, onda sigurno neće željeti zadržati kraljevske titule i bit će izbačena iz linije nasljedstva?'. I on je apsolutno i kategorički rekao da se to jednostavno neće dogoditi", prenosi Cosmopolitan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije