Tuga u podzemnoj željeznici: Slika zlostavljanog psića slomila je srca Austrijanaca

Radiosarajevo.ba
Tuga u podzemnoj željeznici: Slika zlostavljanog psića slomila je srca Austrijanaca

Prije tačno dvije sedmice – 27. augusta – putnici bečke podzemne željeznice svjedočili su okrutnom postupanju prema životinjama.

"Mlađa žena je u vozu zlostavljala svog psa. Šutirala ga je, gađala paketima toalet papira nakon čega se uplašeni psić sakrio ispod klupe za sjedenje. Drhtao je", bečke medije su izvijestili putnici i usput objavili sliku preplašene životinje koja je slomila srca Austrijanaca.

Neki putnici su odnijeli prijavu policiji i zatražili informacije kako bi se otkrila nesavjesna vlasnica psa. U priču su se uključile i sigurnosne služne gradskog saobraćajnog preduzeća koje su ustupile snimke okrutne žene.

Trud se isplatio: Veterinarska služba grada Beča ušla je u trag, pronašla vlasnicu i njenog psa, te uspjela dokazati okrutno ponašanje prema životinji.

Pas je oduzet od zlostavljačice i prebačen u bečki azil "TierQuarTier" gdje se oporavlja. Vlasnici kućnog ljubimca sada prijeti prijava zbog okrutnosti prema životinjama što povlači novčanu kaznu do 7.500 eura. Vlasti će odlučiti hoće li nesretni psić dobiti novi dom, a šanse za to su dobre jer je oduzet nesavjesnoj vlasnici.

Pas u azilu - undefined

Pas je sada u azilu (TierQuarTier) 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije