Odlični trikovi za čišćenje doma: Sirće je broj jedan

Radiosarajevo.ba
Odlični trikovi za čišćenje doma: Sirće je broj jedan
Čišćenje doma može biti efikasnije uz prirodne proizvode koji ne samo da su jeftiniji od hemikalija, nego su i efikasniji.

Sigurno ste do sada imali priliku čuti kako su limun, sirće ili soda bikarbona, odlična pomoć u skidanju kamenca, fleka...

Evo nekoliko fantastičnih savjeta koji će vam koristiti sigurni smo:

Niko ne voli da riba kadu ili tuš kabinu, ali to mora da se radi. Da biste sebi olakšali posao, napravite mješavinu od pola mjere destilovanog sirćeta i pola mjere deterdženta ili sličnog proizvoda. Brzo i jednostavno riješićete se kamenca i mrlja.

Također mrlje na česmama efikasno možete ukloniti limunom. Ukoliko su u pitanju veće fleke, obmotajte slavinu krpom i natopite je sirćetom, pa ostavite da odstoji 30 minuta. Možete da koristite staru četkicu za zube kako bi uklonili najupornije mrlje.

Nije rijetkost da posuda za četkice i pastu za zube izgleda neuredno. Dobar trik je posudu očistiti u mašini za suđe.

A za wc šolju imamo odličan savjet. Riječ je o sirćetu koje ubija bakterije i uklanja buđ. Prvo u vodokotlić sipajte sirće, a zatim raspršivačem nanesite na dasku od wc šolje. Na kraju natopite toalet papir sirćetom i stavite ga u ivice šolje na nekoliko minuta.

Ne zaboravite da na isti način možete očistiti i četku za wc, koju možete da natopite bilo kakvim sredstvom za čišćenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije