Objavljena lista: Ovo je najsretnija zemlja u Europi

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena lista: Ovo je najsretnija zemlja u Europi
Foto: Pixabay / Beč, Austrija

Evropska agencija za statistiku (Eurostat) objavila je podatke godišnjeg istraživanja "indikatora kvaliteta života", po kojima se Austrija našla na prvom mjestu, dok su Njemačka i Bugarska najmanje srećne zemlje Evropske unije.

Austrija je ostvarila ukupnu ocjenu od 7.9 od 10, a anketiranje u Njemačkoj pokazalo je rezultat od 6.5, u odnosu na 7.1 u prošlogodišnjem istraživanju o podacima za 2021. godinu.

Evrostat je saopštio da državljani EU ocenjuju da su uglavnom zadovoljni svojim životom, s prosječnom ocjenom 7.1.

Novi diplomatski talas u Sarajevu, stižu tri velika europska ministra

Novi diplomatski talas u Sarajevu, stižu tri velika europska ministra

Poljska, Finska i Rumunija zauzele su zajedničko drugo mjesto s 7.7 poena, dok prema podacima, Italija, Španija i Francuska kreću oko prosjeka, s ocjenom 7.1, dok je Bugarska jedina zemlja Evropske unije čiji je rezultat bio ispod 6.

"Interesantno je vidjeti da su neke zemlje koje se povezuju sa niskim prihodima u nedavnoj prošlosti, kao što su Rumunija i Poljska, među zemljama u kojima je zadovoljstvo životom najveće", saopštio je Eurostat, pišu Nezavisne

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije