Novosađanina iznenadila cijena piva na popularnoj evropskoj destinaciji: 'Kod nas je skuplje'

0
Radiosarajevo.ba
Novosađanina iznenadila cijena piva na popularnoj evropskoj destinaciji: 'Kod nas je skuplje'
Foto: Screenshot / X.com / Pivo u Portugalu

Već nekoliko godina cijene u ugostiteljskim objektima na Jadranu munjevito rastu tokom turističke sezone. Ta će se tradicija očito nastaviti i ove godine. 

S obzirom na to da je kafa piće koje ljudi najčešće naručuju, fokus je dosad uglavnom bio na tome koliko ćete platiti šoljicu tog mnogima omiljenog napitka. Tako je uoči sezone objavljeno da je kafa s mlijekom u jednom kafiću na Hvaru koštala čak 4,50 eura (9 KM). Naravno, cijena ovisi o mjestu na kojem se lokal nalazi, stoga je jasno da isto piće može naći i za manje novaca. 

Ali, mnogi će se poželjeti osvježiti i uz hladno pivo, a jedan je turist iz Novog Sada ostao iznenađen kada je dobio račun u popularnoj europskoj turističkoj destinaciji. Prema podacima na računu, malo točeno pivo na plaži u Portugalu košta 2,50 eura (5 KM). "U nekim našim kafićima je skuplje", komentirao je Novosađanin.

Andrej Nikolaidis: Nalogodavci iz Srbije i Rusije vode Dodikov život!

Andrej Nikolaidis: Nalogodavci iz Srbije i Rusije vode Dodikov život!

Također,  u komentarima su mnogi primijetili da će i u Srbiji platiti više za isti proizvod.

Podsjetimo, jedan je čitatelj iz Zagreba početkom maja a na nekoliko dana otišao u Istru te odsjeo u kampu kraj Vrsara. Šetajući plažom u blizini je vidio kafić te odlučio provjeriti kakva je situacija s cijenama uoči sezone.

"Pobogu, kako Ožujsko pivo može koštati 5,30 eura (10,60 KM). Da je ostala stara valuta to se sigurno ne bi dogodilo. Kad i gdje ste vidjeli da se Žuja prodaje za 40 kuna. To je nenormalno. Šta nas tek čeka na ljeto", čudio se.

Budući da je iza nas tek prvi udarni vikend turističke sezone, možemo očekivati da će do špice cijene nastaviti rasti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije