Novorođena beba poginulog vatrogasca odala ocu počast emotivnim fotografijama

Radiosarajevo.ba
Novorođena beba poginulog vatrogasca odala ocu počast emotivnim fotografijama
Foto: Facebook / Beba Brett Grace

Porodica poginulog vatrogasca iz Illinoisa odlučila je učiniti nešto predivno nakon rođenja njegove kćeri koju na žalost nikad nije upoznao.

Brett Korves iz vatrogasne stanice Swansea poginuo je u automobilskoj nesreći vozeći se na posao u aprilu 2019. Iza sebe je ostavio suprugu Alex i sinčića Brocka. Ono što mama i sin nisu tada znali jest da Alex čeka drugo dijete.

Devet mjeseci kasnije rodila je djevojčicu kojoj je dala ime Brett Grace.

“Bila sam luda od brige kako ću kroz sve to proći sama”, izjavila je Alex za Good Morning America.

Njenu priču čula je fotografkinja Samantha Kallal te ponudila organizirati fotografiranje novorođene bebe kako bi se odala počast tragično preminulom Brettu. Uključili su se svi vatrogasci iz stanice i rezultat su emotivne fotografije koje su rastopile svijet.

Beba Brett Grace - undefinedFoto: Facebook: Beba Brett Grace

Brett Grace je pozirala na tatinoj odori. U ruke ju je primio i stariji brat, ali i vatrogasci koji su svom kolegi u čast osnovali fondaciju, prenosi Index.hr 

“Naša vizija je pomoći porodicama vatrogasaca koji nisu stradali na dužnosti i razviti program stipendija za ljude koji žele prihvatiti taj plemeniti poziv”, stoji na njihovoj Facebook stranici.

Istovremeno, Alex je uvjerena da će podrška koju imaju puno značiti njenoj kćeri.

“Želim da zna da, iako njenog tate više nema, podršku će joj uvijek pružiti njegove kolege”, zaključila je majka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije