Novi trend na TikToku: 'Učim svog sina ovim stvarima, da vaša kći ne bi...'

0
Radiosarajevo.ba
Novi trend na TikToku: 'Učim svog sina ovim stvarima, da vaša kći ne bi...'
Foto: Pexels / Ilustacija / Mama i sin

Jedna mama je na društvenim mrežama objavila nekoliko videa u kojima pokazuje kako uči svog sina da jednog dana bude dobar, pažljiv i odgovoran suprug. Tako je pokrenula trend te su i druge mame počele objavljivati svoje primjere.

U prvom videu, koji je prikupio više od 220 hiljada pregleda, ova mama pod imenom Zohre, objasnila je da je svog sina uči kako se treba 'razbacivati' i 'biti veseo' kada je riječ o kupnji prazničih ukrasa.

"Učim svog sina da bude veseo s prazničnim dekorom kako se vaša kći ne bi morala opravdavati zašto je potrošila 200 dolara (356 KM) na ukras", napisala je Zohra koja sina uči i koliko je važno izraziti emocije.

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

"Učim svog sina kako pisati dnevnik kako bi mogao izraziti svoje osjećaje kako vaša kći ne bi morala imati posla s muškarcem koji ne može izraziti svoje osjećaje ili regulirati svoje emocije", dodala je.

Također je objavila i video u kojem objašnjava da sina uči i koliko je bitna dobra higijena i briga o sebi. Jedna mama, Desai, otkrila je kako se pridružila trendu jer osjeća potrebu da se pobrine da njen sin jednog dana bude najbolji partner svojoj ženi, objašnjavajući da želi napraviti promjenu jer su mnoge žene podvrgnute prilagođavanju muškarcima.

@thatlawyermomlife

Communication king in the making. #trending #dustyson #trend #mommasboy #momandson #boymom #boymomlife

♬ original sound - Bryan

Iako je cilj trenda naglasiti važnost podučavanja muškaraca vrijednim lekcijama, oni ne smiju samo učiti te stvari kako bi bili 'dobri muževi'. Važno je da roditelji shvate da oni ova znanja i vrijednosti trebaju primijeniti da prvo budu bolji sami za sebe, a onda i za druge, pišu 24sata

@thatlawyermomlife

Dusty son where? Raising a dream man here. #trend #boymom #dustyson #dustydaughter #funny #momlife

♬ original sound - Bryan

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije