Novčani kalendar za februar 2024. godine: Ovaj datum posebno donosi sreću s novcem i u poslu

0
Radiosarajevo.ba
Novčani kalendar za februar 2024. godine: Ovaj datum posebno donosi sreću s novcem i u poslu
Foto: Pexels / Ilustracija

Novac treba svima. Vrlo je važno ne samo moći ga zaraditi, već ga i pravilno potrošiti.

Astrolozi govore o tome kako i gdje možete pronaći finansijski uspjeh, ne samo primanjem novih sredstava, već i pravilnim raspolaganjem njima u mjesecu februaru.

1. februar: Prvi dan februara proći će pod okriljem opadajućeg Mjeseca u Vagi. Ovo nije opasan dan, ali se svakako ne može nazvati povoljnim. Astrolozi ovog dana ne savjetuju kupovinu, posuđivanje novca ili započinjanje važnih stvari na poslu.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

2., 3. februar: opadajući Mjesec u Škorpionu. Ovo razdoblje može se nazvati vrlo povoljnim za finansijski sektor. Mjesec će nam u ova dva dana dati puno snage. Finansijski planovi većine ljudi ostvarit će se uz odgovarajući nivo odgovornosti. Moći ćete kupovati za svoj dom.

4., 5., 6. februar: ta će tri dana najmanje prihode imati predstavnici kreativnih zanimanja. Ovo također nije pravo vrijeme za započinjanje novih pothvata, sklapanje poslovnih poznanstava ili kupovinu putem interneta.

7. i 8. februar: Mjesec u Jarcu donosi sreću s novcem i poslom. Mjesec će nam ovih dana dati puno snage i energije. Bit će moguće važne kupovine i ulaganja u posao. Stručnjaci savjetuju da ovih dana više radite i manje ljenčarite.

9. i 10. februar: 9. je zadnji dan Mjeseca u opadanju. Odvijat će se pod okriljem Vodolije. Ovo nije najbolje razdoblje za aktivan rad, pregovore ili stjecanje novih znanja. Novac nam ovih dana neće doći sam od sebe. Morat ćete se maksimalno potruditi. Na dan mladog Mjeseca 10. važno je postaviti nove ciljeve za budućnost.

11., 12. februar: Ribe nisu baš “prijateljske” prema rastućem Mjesecu. Tokom ova dva dana trebali biste više vremena posvetiti odmoru i što manje riskirati, tada će sve biti dobro. Novac će voljeti oprez. S druge strane, ovo je dobro vrijeme za kreativan rad.

Žene ova 4 horoskopska znaka uvijek padaju na pogrešnog momka, a evo i zašto

Žene ova 4 horoskopska znaka uvijek padaju na pogrešnog momka, a evo i zašto

13. i 14. februar: dva idealna dana za nove početke, traženje motivacije i inspiracije. Rast Mjeseca u Ovnu gotovo uvijek dobro utječe na finansijsku sreću ljudi. To posebno vrijedi za one koji znaju sklapati nova poznanstva i ne boje se ići naprijed, mogu i žele donositi ozbiljne odluke.

15., 16. februar: ova dva dana aktivnog Mjeseca proći će pod okriljem Bika. Bolje je ovih dana nikome se ne zamjeriti i ne trošiti puno novca, ne razmetati se. Astrolozi savjetuju samo prisilnu kupovinu – polako i bez živaca. Mirne i odmjerene stvari dobro će ići.

17., 18. februar: Ovo je vrlo povoljan period za nove početke na poslu. Pod utjecajem elementa zraka, kojeg predstavljaju Blizanci, ovi bi dani trebali biti prilično produktivni. Bit će moguće otvoriti nove bankovne račune, kupiti namještaj, ulagati u razvoj novih vještina i otići na razgovore.

19., 20., 21. februar: izlazak Mjeseca u Raku nije najpovoljnije vrijeme za kupovinu. Bolje je ne trošiti puno novca. Astrolozi strogo savjetuju da se ne zadužujete bez potrebe. Ovo su idealni dani za opuštanje i odmor.

22., 23. februar: Mjesečeva aktivnost pod utjecajem Lava odlično je vrijeme za kupovinu. Veliki profit i sreća očekuju predstavnike bilo koje profesije čije su aktivnosti povezane s upravljanjem osobljem.

24., 25. i 26. februar: 24. – Pun Mjesec u Djevici. Ovo je opasno vrijeme za kupovinu i putovanja. 25. i 26. Mjesec će početi opadati u istom znaku pa u ta dva dana novac možete potrošiti na putovanja, promjenu okruženja, traženje srodne duše, romansu i spojeve. Također će biti korisno kupiti dpoklone za voljene osobe.

Ne gubite vrijeme na njih ako niste sigurni: Četiri znaka kojima ljubav nije na listi prioriteta

Ne gubite vrijeme na njih ako niste sigurni: Četiri znaka kojima ljubav nije na listi prioriteta

27., 28. februar: opadajući Mjesec u Vagi. Energija elementa Zraka pozitivno će utjecati na koncentraciju, ali negativno na ambicije. U takvim je danima bolje raditi tiho i pažljivo voditi poslove vezane uz novac.

29. februar: Posljednjeg dana zime, Mjesec u opadanju susrest će se sa Škorpionom. Ovo će pomoći da završimo mjesec optimistično. Veliki uspjeh očekuje se u finansijskom sektoru, posebno za osobe kreativnog rada, učitelje i mentore, piše Atma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije